Kada su se farmerke sa niskim strukom ponovo pojavile na modnoj pisti, zavladao je kolektivni strah u fashion svetu, a posebno na društvenim mrežama.

Da li se zaista vraćamo u vreme šarenih maskica za telefon i japanki na platformu?

Činilo se da da. Trend 2000-ih se nastavio - od Oakley modela naočara za sunce do donjeg veša koji proviruje ispod outfita - modnim katastrofama nije bilo kraja. Ipak, nije baš sve bilo tako crno - neki naši stari, dobri favoriti vratili su se da pokažu da odolevaju vremenu.

Kao i većini ljudi rođenih pre 2000-ih, trebalo nam je neko vreme da se rešimo nostalgije povezane sa farmerkama niskog struka. Kroj za koji smo mislili da se nikada neće vratiti - odjednom je favorit godine - i to ne samo kada su pantalone u pitanju, već i suknje (pogledajte Miu Miu).

U to ime, izdvojili smo 5 kontroverznih trendova koje smo izbegavali u širokom luku, ali ih sada vrlo rado nosimo. Inspirišite se za odvažnu modnu igru!

1. Farmerke s niskim strukom

Dugo smo se zaklinjali u mantru - što viši struk, to bolje, ali nakon što smo isprobali nekoliko modela farmerki s niskim strukom (naročito zvonarica), moramo da priznamo da smo se predomislili.

 2. Vrtoglave platforme

Ako bi jedna reč trebala da opiše trend vrtoglavih potpetica koji je vladao pre 10 godina, bio bi to - skandal. U ovom slučaju obradovali smo se punoj (i udobnijoj) platformi, ali sa visinom štikle nemojte preterivati kako se ne biste našli na granici sa vulgarnošću.

 3. Narandžasta boja

Od modne piste, preko Instagrama, do polica high-street brendova - narandžasta je svuda, i to nas nekako raduje, naročito jer je ona boja proleća! Naš savet je da ove sezone odaberete košulju ili aksesoar u ovoj boji kako biste učinili svoj outfit živopisnijim.

 4. Mikro-suknja + go stomak

Preterano, preterano, preterano. Znamo. Isto kao što znamo da trendovi koji instant dođu, instant i prođu. Zato ovaj Miu Miu momenat prilagodite svojoj umerenoj verziji - ili suknja mikro dužine, ili suknja niskog struka ili go stomak, i to u kombinaciji sa klasičnim, bezvremenim komadima. Prava mera je preduslov dobrog outfita.

 5. Mekane torbe

Torbe bez forme i strukture ponovo imaju svojih 5 minuta. Njihova praktičnost je na prvom mestu - možete da ih nosite kako god poželite i dovoljno su velike da u njih stane sve, a pored toga dolaze u fantastičnim trendy bojama.