Kada razmišljate o najslavnijim komadima Chanel-a, naravno, tašne su vam prva slika u glavi. Ko može da porekne decenijama dugu tradiciju prošivenog 2.55 modela? Ali ako se udaljite od svog tog tvida, postoji još jedan ikoničan Chanel komad koji posebno postaje popularan u toplijim mesecima.

Od francuske rivijere do poznatih metropola - Chanel espadrile vladaju letom, a u prilog tome ide činjenice da se na Googlu pretražuju 10 000 do čak 100 000 puta mesečno tokom leta.

Iako postoji ogromno interesovanje i prema Chanel chunky sandalama sa čičak trakama (samo otvorite Instagram), vredi napomenuti da su espadrile elegantan klasik koji odoleva i vremenu, i trendovima. Zapravo, ne postoji nijedan drugi model cipela koji tako dobro postiže ravnotežu između stila i udobnosti.  

Chanel espadrile su najpopularnija obuća za leto.
Chanel 

 Podsetimo se, najveći redizajn ovih Chanel cipela uradio je Karl Lagerfeld za sezonu proleće/leto 2013. godine, kada je kreirao model koji kombinuje gornji platneni deo sa logotipom brenda i crnim vrhom. Od tada su espadrile podlegle različitim estetskim promenama (kožni model njihova je najmodernija verzija), ali su ostale mekane, chic i vrlo svestrane za nošenje - i za plažu, i za grad. 

Chanel espadrile obožavaju kako trendseterke na Instagramu, tako i zvezde među kojima se posebno izdvajaju modeli Kendall Jenner, Gisele Bundchen i Rosie Huntington-Whiteley.

U galeriji pogledajte kako ih one nose.

Profimedia Inspirišite se!