Dok je modni svet ogrizao u vrištećim trendovima - od narandžaste i pink boje do cut-out i asimetričnih krojeva (priznajemo, ni mi im nismo odoleli), Francuskinje se dosledno drže klasike.

One savršeno vladaju inspirativnim modnim ansamblima koji su podjednako i bezvremeni, i lagani, i chic. Ne ustručavaju se da ulože u jedan dobar komad, ali dobro znaju i kako da pristupačne komade uvrste u outfit, a da izgledaju skupo.

U nastavku otkrijte koja 4 letnja komada će podići outfit na viši nivo po mišljenju Francuskinja.

1. Beli laneni kompleti

Ultimativna ležerna i šik stvar koju leti možete da nosite od kancelarije do večernjeg partyja. Lan je jedan od najkvalitetnijih materijala, a u kombinaciji sa belom bojom (i zlatnim detaljima!) čini da outfit izgleda superluksuzno.

2. Pidžama 

Ako pratite domaće i strane influenserke - znate da je pidžama postala must-have ulične mode. Lagani materijal olakšaće vam disanje na visokim temperaturama, a u kombinaciji sa patikama ili papučama izgledaće neverovatno stylish. Francuskinje obožavaju večne pruge, te neka ovaj dezen bude vaš prvi odabir.

 3. Svilene haljine

Nežno, nežnije, najnežnije. Svilene haljine su u trendu već dve sezone, i ne planiraju da siđu sa modnog trona. I dok Francuskinje biraju neutralne boje, slobodno se usudite da odaberete neku od onih koje predvode sezonu: zelenu, narandžastu ili pink - i bićete u centru pažnje.

4. Retro kupaći

Dvodelni ili jednodelni - bitno je da je retro, kažu Francuskinje. One čine da ikonični modni komadi od pre nekoliko decenija izgledaju moderno i chic, sa naglaskom na održivost umesto trenda. Mašne, duboki struk, korpe... sve je tu, po uzoru na Marilyn i ostale dive.

 5. Blejzer 

A šta nose Francuskinje kada padnu letnje temperature ili za večernju šetnju pored obale? Elegantni blejzer, naravno. Sklonite jakne i džempere sa strane, i spakujte u kofer jedan ovakav klasik.