U skladu s povratkom gotovo zaboravljenih modnih trendova i ponovnog oživljavanja modela koje smo nosili 90-ih i 2000-ih, u modni fokus došle su i sandale s kaišićima, takozvani ribarski (fisherman) modeli.

Istovremeno su tako chic, vitagei i tako udobne, a definitivno su sandale koje nećemo skidati čitavo leto. Kada bi se morao izdvojiti jedan par cipela, it model za letnje dane pred nama, mnogi bi vrlo verovatno očekivali nešto poput japanki s platformom u stilu 2000-ih.

Ipak, cipele koje ćemo ovog leta tako rado nositi znatno su manje glamurozne, ali daleko svestranije. Reč je takozvanim chunky sandalama.

Ovom trendu podlegla je i mankenka Kaia Gerber koja je nedavno u Kanu pokazala stajling vredan kopiranja – nežnu, romantičnu, i za leto savršenu, belu haljinu u kombinaciji s crnim modelom fisherman sandala.

Kaia Gerber u romantičnom izdanju u Kanu
Profimedia 

Vrlo sličnu modnu kombinaciju pokazala je i Marta Ortega, jedna od najmoćnijih žena u svetu mode - vlasnica Zare, koja je podlegla je za Celineovim modelom s nešto manje kaišića.

Jedno je sigurno, privlačnost ovih modela leži u njihovoj nosivosti. Naime, većina ih dolazi s obloženim jastučićima, ravne su i kaišići stabilno drže nogu na mestu, te u njima nije problem dostizati svoju dnevno pređenu kilometražu.

Marta Ortega nois popularne sandale
Profimedia 

Najbolje se kombinuju sa minimalističkim i nenametljivim modelima, baš kao što su Kaia i Marta predstavile u svojim izdanjima.

Marta Ortega nije odolela sandalama s kaiščićima
Profimedia