Špankinja Marta Ortega Perez je od 1. aprila i zvanično postala jedna od najmoćnijih žena u svetu mode, zbog čega je u posebnom fokusu javnosti koje zanima svaki njen potez, ali i modni odabiri.

Nova direktorka Zare i brojnih drugih brendova u vlasništvu grupacije Inditex godinama je strastvena ljubiteljka jahanja, a premda je pre nekoliko godina odustala od takmičenja i dalje ih pažljivo prati.

Dokazala je to i ovoga vikenda pojavom na turniru Longines Global Champions u Madridu u društvu supruga i dece.

Marta Ortega oduševila je modnim izdanjem.
Profimedia 

Kako i priliči funkciji predsednice grupacije Inditex, 38-godišnja Marta tim povodom pojavila se u beloj haljini s potpisom jednog od svojih najuspešnijih brendova. Reč je o Zarinoj kreaciji od takozvane španske čipke predstavljenoj u Limited Edition kolekciji koja košta 12.990 dinara.

Zara haljina od španske čipke biće glavni hit ove sezone.
zara.com 

Svoju posebnost ova pamučna bela haljina najviše može zahvaliti detalju veza na rukavima i porubu, a nju je Marta Ortega vešto kombinovala sa braon komadima u znaku trendovskih sandala robusnog izgleda, a kojim je stvorila idealan modni kontrast.

Sandale su inače model Clea Triomphe luksuznog pariškog brenda Céline i koštaju 590 evra.

Inače, Marta često nosi Zarine komade, a više njenih odevnih kombinacija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Profimedia Marta Ortega Perez, naslednica je španskog modnog carstva "Zara", a specifičnim stilom privlači pažnju gdegod se nađe.