Jedna od najpoznatijih manekenki na svetu, Bella Hadid, obožava da eksperimentiše kad je moda u pitanju, a često je možemo videti u komadima inspirisanim devedesetim ili ranim dvehiljaditim godinama.

Jednako dobro nosi vintage couture kreacije kao i široke farmerke, a u slobodno vreme preferira casual sportsku odeću. Tako se nedavno pojavila u patikama, helankama i oversized duksu u 'varsity' stilu na kojoj je, umesto uobičajenih naziva prestižnih sveučilišta ispisana reč 'Empathy' - jasna poruka manekenke koja je otvoreno progovorila o važnosti mentalnog zdravlja, te vlastitoj borbom s depresijom.

Bella Hadid u duksu i helankama.
Profimedia 

Čini se, takođe, da je modnu inspiraciju pronašla u još jednoj ženi koja je otvoreno progovorila o svojim patnjama i mentalnom zdravlju - princezi Diani. Slavna princeza već je decenijama modni uzor, a u poslednje vreme posebno je uticajan njen stil iz razdoblja nakon razvoda od princa Charlesa, kada se odmaknula od kraljevskog protokola, te pored besprekorno otmenih kombinacija, pokazala kako se na urban način nosi athleisure odeća. 

 Podsećamo se, Diana je obožavala kombinaciju duks + biciklističke pantalone, te je samo menjala boje i natpise. 

 Ovakvi stajlinzi idealni su za ovo prelazno doba godine, te ako tražite inspiraciju za opušten, a stylish svakodnevni look - pronađite je ovde.