Omiljene espadrile iz sezone u sezonu su neprolazni modni klasik, a bez obzira volite li varijante s punom petom ili ravne, jedan se prepoznatljiv model nametnuo kao najpopularniji izbor mnogih trendseterki.

Reč je o Chanelovim espadrilama koje smo videli na stopalima mnogih poznatih zaljubljenica u modu poput Kate Middleton, Katie Holmes, Chiare Ferragni, Gisele Bündchen, Olivie Palermo, Kendall Jenner koje je letnje stajlinge ne mogu fa zamisle bez ove kultne obuće.

Upečatljive, lepe i udobne, ove espadrile će svakom stajlingu dati posebnost i uvek poželjnu notu letnje nonšalancije s francuske rivijere. Omiljena obuća ne gubi na svojoj popularnosti, naprotiv, prema Googleovim podacima ovaj artikl pretražuje se između 10.000 i 100.000 puta mesečno.

Espadrile potiču s Mediterana, a njihovom je šarmu podlegla i Coco Chanel koja ih je leti nosila na francuskoj rivijeri i tako ij pretvorila u jedan od napoželjnijih modnih dodataka. Iako su 70-ih popularni bili modeli sa punom petom, 2013. godine na modnoj sceni pojavile su se Chanelove ravne espadrile nalik baletankama. Espadrile S/S 13 Karla Lagerfelda uključivale su gornji deo od platna s logotipom Cs i zlatnom kapicom. Stvari su se brzo razvijale, pa je lansiranje sada već dobro poznate kožne verzije pariške modne kuće zauvek promenilo načela letnje obuće jer je ovaj model udoban, chic, izdržljiv i podjednako prikladan i za grad i plažu.

Trenutne resort i prolećne kolekcije sadrže neodoljivu kombinaciju prošivenih lakiranih kapica od jagnjeće kože, kao i klasični tvid modne kuće.

Iako su mnogi i dalje fascinirani Chanelovim chunky sandalama s kaišem na čičak, zanimanje za espadrile i dalje ne jenjava - možda i zato jer su ujedno klasične, bezvremenske i elegantne na poseban način.

I imaju veliku prednost: izgledaju sjajno uz mnoge modne komade - kako uz pantalone, tako i uz lepršave haljine.

High street brendovi u svojoj ponudi takođe imaju sjajne modele espadrila, koje možete  kombinovati sa haljinama od lana, šortsevima, vječitim komadima od teksasa, belim pantalonama, suknajma...

izvor: t portal