Iz sezone u sezonu modni trendovi se menjuju, padaju u zaborav pa se opet vraćaju na velika vrata. I dok neke komade obučemo svega nekoliko puta i već iduće godine zaboravimo na njih, neki jednostavno nemaju rok trajanja, i ne mogu tako lako proći ispod modnog radara svake sezone te ih se svakako isplati imati u ormaru.

Letnji klasici predstavljaju odlične bazne komade jer su dovoljno efektni da vam zapnu za oko, ali i dovoljno neutralni da se vrlo lako spoje s vladajućim trendovima i tako svaki put kreiraju nov i vrlo upečatljiv stajling.

1. Bela haljina

Kada bismo morali da odabremo odevni predmet koji simbolizuje leto, to bi sigurno bila bela haljina. Ali, ne bilo koja – idealan letnji model je dugačak, ima maksi kroj, pun je volumena i dolazi s tankim naramenicama.

2. Pletena torba

Pletene torbe od slame, rafije, ratana, tekstila, vune, konca i raznoraznih srodnih alternativa čine must have leta. Pletenu torbu čak nazivaju 'malom crnom letnom torbom'. Što se tiče samih modela, sve je dopušteno - od klasičnih cegera pa do ručnih torbica.

3. Espadrile

Model je cipela koji se iz godine u godinu vraća u fokus u prvim danima leta su svakako - espadrile. U prilog mu ide, osim efektnog izgleda, velika udobnost i kombinovanje uz različite stajlinge. Ako želite imati u ormaru primerak koji će trajati više sezona, odaberite espadrile u neutralnoj boji i klasičnog dizajna.

4. Bele pantalone

Bele pantalone pravi su prolećno-letnji modni komad. Omogućavajući light verziju nošenja pantalona, odlično se slažu s letnjim majicama i topićima dajući toj kombinaciji elegantan prizvuk.

5. Ravne sandale s kaiščićima

Ravne sandale koje krase kaiščići što se vezu oko gležnja model je s kojim nema greške. Osim što chunky sandale zahvaljujući kaiščićima noge izgledaju vizualno duže, velik je plus to da ove sandale idu uz sve što imate u ormaru.

6. Svilenkasti materijali

Elegantni i vrlo laskavi modeli košulja haljina., ali i kratkih pantalona, haljina-košulja, pa čak i sakoa savršeno su prilagođeni letu.

7. Prugasta majica

Baš poput bele majice, nezamenjivog modnog predmeta, prugasta majica nepogrešiv je modni odabir. U određenim modnim kombinacijama čak je efektnija i učinkovitija od bele majice, pogotovo ako se plave pruge kombinuju s drugim bojama, poput crvene, crne ili drugim vrstama plave boje.