Kada pričao o modi, većina bi se složila da francuski stil odiše neprikosnovenošću.

Među klasicima - beretki, mantilima i prugama - leže suptilnosti francuskog odevanja koje donose je ne sais quoi momenat. Farmerke koje pokrivaju gležnjeve, prsluci sa naramenicama i patike su samo neki od skromnih heroja koji čine važne temelje stila.

Iako je francuski stil pogodan za monohromatska izdanja, francuska garderoba je nepotpuna bez dodatka boje.

Kada su u pitanju aksesoari, važi ista estetika - torbe su male, ali efektne. Francuskinje se ne protive reljefnim materijalima ili printu monograma. Francuska je ipak dom Chanel-a i Jacqemus-a.

Ako ste strastveni prema prestonici mode kao i mi, evo 7 komada za koje mislimo da će ovog leta dobiti pečat francuskih trendseterki stila kojima se toliko divimo.

1. Kardigan + farmerke

Za prohladne letnje noći Francuskinje često ogrću svoj omiljeni kardigan, bio on jednobojan ili na pruge, nevažno je sve dok se uklapa uz minimalističi stil.

2. Haljina u jarkoj boji + papuče na štiklu

Ovog leta prigrlite haljinu u nekoj od vibratnih boja iz palete koju za dnevne, ali i večernje prilike možete kombinovati uz papuče na štiklu.

3. Mini haljina + baletanke

Leto je vreme da samopouzdano pokažemo noge, a dok ih u večernjim satima krase cipele na potpeticu, sve dnevne obaveze možete uspešno obavljati u voljenom modelu obuće Francuskinja - baletankama.

4. Vezena bluza + denim

Kombinacija veza i džinsa se savršeno se slaže sa espadrilama i velikom ceger ili pletenom torbom.

5. Haljina na dugmiće + slingback cipele

Ovog leta se uvek možete osloniti na haljinu na raskopčavanje koja daje ležeran i elegantan izgled istovremeno. Uz mini torbu i slingback cipele spremni ste i za ručak, večeru, ali i izlazak.

6. Vezena haljina + cipele na platformu

Vezena pamučna haljina je možda najletnja opcija koju će trendseteri rado birati ove sezone.

7. Midaksi suknja + japanke

Ove sezone se japanke vraćaju na velika vrata, a trendu su se priključile i Francuskinje. Papuče punog đona i midaksi suknje su savršen spoj koji ne smete propustiti ovog leta.