Ovog leta definitivno očekujte neočekivano. Na velika vrata dolaze trendovi koji možda nisu svačiji "cup of tea" ali daleko od toga da neće biti aktuelni i viđeni na vodećim influenserkama.

Tako su, primera radi, sportske naočari prošle godine tek nagoveštavale svoj veliki come-back, a ove sezone biće must-have! Kojih 6 trendova će biti aktuelni ovog leta, i bez čega nećete moći da zamislite trendy outifite pogledajte u nastavku.

1. Potkošulje sa logotipima

Zahvaljujući Pradi, bele potkošulje sa logotipima biće komadi koje morate imati u svom garderoberu ovog leta. Vodeće trendseterke već su ponele ovakav tip majica i savršeno ih uklapaju u svoje autfite.

2. Sportske naočari

Dizajneri su na velika vrata vratili sportske modele naočara. I ovo je nešto što su već priglilile vodeće influenserke, ali i svetske zvezde, a jedno je sigurno - viđaćemo ih sve više kako se približavamo letnjoj sezoni.

3. Kupaći kostimi inspirisani 90-im

Chanel je "krivac" što su vraćeni nazad modeli inspirisani devedesetim godinama, a klasični modeli biće nešto što ćete često moći da vidite na plažama - bez previše postave, sa jakim štepom i jednostavnim dizajnom.

4. Shopper Bags

Velike torbe vraćaju se u modu svake sezone, doduše, samo se dizajn menja. Ista je situacija i ovog leta, ali sa malom promenom. Veći takozvani shopper bag model dobio je lepšu siluetu, što ga čini idealnim za kombinovanje.

Tako je ovaj trend već prigrlila Zoe Kravitz koja je ponela neodoljiv model Icare Maxi Shopper Bag koji potpisuje Saint Laurent.

5. Čizme do kolena

Možda vam čizme nisu asocijacija na leto, ali spremite se da ih viđate svuda! Tako su, primera radi, već sada Balenciaga's Cagole čizme jedne od najtraženijih. A ukoliko se pitate kako ih nositi ovog leta - na gole noge i uz mikro krpice.

6. "Gola" moda

Modni komadi sa izrezima, mekane, providne tkanine i končane bretele zajedno čine nešto za šta se već neko vreme gotovo otimaju vodeći trendseteri. Takozvane "gole" haljine već su prošetale i brojne slavne ličnosti, a zahvaljujući Nensi Dojaka brendu ovaj cut-out trend posebno će zaživeti ovog leta.