''Monaco je pre svega osećaj. Karl, Caroline, Charlotte. Karl je sanjao da održi reviju u Beach hotelu. Odavde se vidi njegova vila, La Vigie. Nikad neću zaboraviti vreme koje sam provela onde: terase, suncobrane, korpe s cvećem – toliko lepote'', ispričala je Virginie Viard, kreativna direktorka Chanela o predstavljanju Cruise kolekcije u Monacu.

Haljine-košulje s visokim kragnama počast su Karlu Lagerfeldu, crne satenske cipele inspirisane su obućom balerina iz Monte Carla, a još očigledniji hommage Monte Carlu su kačketi i kombinezoni koji odražavaju stil Formule 1, kao i minijaturne torbice u obliku automata za kockanje.

Chanel Cruise 2022/23 kolekcija
Chanel 

''Sportska je atmosfera, ali nije samo to. Ima mnogo kombinezona od tvida i svile obložene svetlom frotirnom tkaninom. Mnogo šljokica i cveća, izvezenih plastrona koji krase duge košulje-haljine na tanke pruge, sa belim visokim kragnama koje asociraju na Karla; zatim ponoćno plava haljina sa šljokicama i gornji deo bez leđa koji se nosi preko pantalona širokog kroja...''

Inspirisane Monte-Carlo baletom i cipelama plesača, crne satenske cipele su ukrašena tankim pertlama. Torbe su oblikovane kao teniski reketi. Sjajna plivačka odela prelivaju se u asimetrične crne suknje ili drapirane haljine. 

Chanel Cruise 2022/23 kolekcija
Chanel 

''Prvi put kada sam videla Caroline bilo je na plaži u Monacu. Nosila je drapiranu crnu haljinu i vrlo tanke najlonke'', prisetila se Viard i dodala da su doživeli mnogo srećnih trenutaka u Monacu koji je nadahnuo ovu cool kolekciju predstavljenu na plaži s pogledom na nekadašnju Lagerfeldovu vilu La Vigie.

Kolekcija sadrži čak 67 lookova, a neke izdvojene pogledajte u galeriji.

Chanel Pogledajte kako je izgledala.