Oduševili smo se jučerašnjom Prada revijom koja zasluženo ponovo stavlja na talon srebrni obrnuti trouglić logotipa ovog brenda, poput Superman znaka, i to na jednostavnu belu atlet majicu koju je na pisti prošetala Kaia Gerber. Imamo glavni look sezone!

Prada ženska kolekcija za jesen zimu 2022. nas je oduševila.
Imaxtree 

Kako ističe novi dvojac kreativnih direktora ispred brenda, Miuccia Prada i Raf Simons, vratili su se kroz istoriju brenda i reinovirali stare komade na novi street način, uz veći uticaj stila devedesetih. Kako Raf napominje, u pitanju je autentičan “language of Prada” u svakom komadu. Iako su za mušku kolekciju dobili negativne kritike koje su naglašavale da nije postojao inovativni pristup u modelima, mi za žensku tvrdimo potpuno suprotno. Oseća se stari jezik Prade koji je tu godinama, ali i savremen pristup koji glorifikuje miks legendarnih modela koje pamtimo, a koje nas sa piste izazivaju i potvrđuju poznatu repliku Đavo nosi Pradu.

Takođe, moramo da napomeno još jednu Prada dominaciju kroz filmove i da vas podsetimo na prošlogodišnju senzaciju u filmu „Sjedinjene Države protiv Billie Holiday “. Da podsetimo, tada je kostimograf Paolo Nidu sarađivao sa Pradom kako bi kauntautorku Andra Day obukao u starinski glamur za njenu ulogu legendarne džez pevačice. A ako ovaj film niste gledali, pravo je vreme!

Senzacija ovog brenda se nastavlja da što su veteranke i legendarni supermodeli Erin O’Connor, Liya Kebede, Elise Crombez i Hannelore Knuts iznele nove modele, uz podsećanje da su i pre dvadaset godina šetale za Prada brend. Opet, moda apeluje na anti-aging mood da godine nisu bitne u fashion industriji - one su samo brojka jer su stanje uma, a stav i večita strast prema modi najbitniji je aksesoar današnjice.

Raf Simons 2020. pridružio se modnoj kući Prada i napravio svojevrsnu modnu revoluciju.
Imaxtree 

Ne možemo da ne spomenemo da su tu i ikone nove generacije milenijalaca: Hunter Schafer, Kendall Jenner, Kaia Gerber... na ovaj način brend vodi dijalog između prošlosti i sadašnjosti, te starih vrednosti i nekih novih principa popularne kulture.

Ali pozitivnom fashion Prada stavu nije kraj, dok je Kim Karashian potvrdila unisex princip dalje vlada ponevši kombinezone iz pomenute muške kolekcije, Miuccia Prada je posle show-a izjavila da je ova revija dokaz postpandemijske mantre koju ona podržava, a to je - “Želim opet da živim, da opet budem inspirisana!”. A mi kažemo - hoćemo i mi!

Hvala što nam ovom revijom i kolekcijom dokazujete da moda (a i mi) nastavljamo dalje sa životom u velikom stilu. I nadamo se - uz ove najnovije Prada modele.

U galeriji pogledajte naš izbor najboljih look-ova i uživajte.

Imaxtree Pogledajte kako izgleda.

 Tekst: Ana Ostojić