Nensi Dojaka je jedna od najsvežijih mladih dizajnerki koja je od sedamneste godine rasla u Londonu, a iz ove metropole i napravila veliki fashion boom. Art of Lingerie tehnologiju je studirala na London College of Fashion, zatim je napredovala na prestižnom Central Saint Martins MA kursu, pa je 2021. godine usledila LVMH Prize koja je globalno akreditovala u trendi modnoj perspektivi dizajniranja classy, a sexy formi koje veličaju žensko telo. Brzo je postala jedna od vodećih fashion zvezda čije forme i krojeve ceo svet pomno prati, ali ponajviše itekako želi.

Dojaka fsh F22 020.jpg
Imaxtree 

Kolekcijom za FW22 koju je prikazala pre dva dana u Londonu opet je objasnila zašto je brzo dobila status jedne od najatraktivnijih dizajnerki savremenog doba, ali i manifestom manekenke Maggie Maurer koja je na pistu izašla u providnoj haljini, vidno prikazujući da je drugom stanju.

Maggie Maurer, poznati nemački model i sada već prepoznatljiva Schiaparelli muza, samouvereno je prvi put prikazala trudnički stomak u provokativnoj Dojaka haljini. S obzirom na to da njen posao podrazumeva isticanje ženske figure, manekenka je napomenula da je ovo možda šokantan fashion momenat, ali na dobar način. ''Osećala sam se moćno'', izjavila je.

Dojaka F22 036.jpg
Imaxtree 

Podržavamo ovaj super feministički herojski stav koji veliča slobodu izražavanja ženskog tela u svakom obliku, formi i stanju, pogotovo kada ona sama nema problem ovakvog javnog pojavljivanja. Sexy ženski osećaj dolazi iz stanja mozga bez obzira na fizičko stanje, a mi smo tu da podržimo ovakav divan manifest - pogotovo ukoliko se dešava u navodno okrutnoj fashion industriji. Na vama je dalje debatujete.

Mi vam još poručujemo - uživajte u najnovijoj Dojaka kolekciji i inspirišite sofisticiranom & sexy estetikom koju nam Nensi (ne)spontano diriguje - baš kao što smo mi!

Imaxtree Zavirite behind the scenes.

 Tekst: Ana Ostojić