Nakon ''Valentino Red'' crvene, modna kuća dobiha još jednu zvaničnu Pantone nijansu: ''Pink PP'', koja je dominirala prostorom, ali i novom Valentinovom kolekcijom za jesen/zimu 2022.

Odluku da celu kolekciju predstavi samo u jarkoj ružičastoj i crnoj boji kreativni direktor brenda Pierpaolo Piccioli doneo je kako bi monohromatikom pozvao posmatrače da pažnju usmere na siluete, krojeve, teksture i detalje.

''Uvek želim ružičastu u svojim kolekcijama. To je boja koju možete da transformišete kako god želite jer je već nabijena značenjem. Menjala se tokom vekova: bila je boja muškaraca, zatim je postala simbol devojčica… Danas znači različite stvari'', rekao je Piccioli o svom odvažnom odabiru da celu kolekciju napravi u dve boje koja će se kao takva i prodavati.

Kolekcijom se provlači još stereotipno ''girly'' motiva u ženskim, ali i muškim lookovima: mašne, cvetići, šljokice, perje i izvezeni detalji na odevnim komadima od vune, tila i šifona.

Kreacije u boji slobode, individualnosti i znatiželje unose optimizam i pozivaju na refleksiju, a izdvojene lookove u ružičastoj i crnoj pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Pogledajte kako izgleda.