''Želela sam da radim s Xavierom Veilhanom, njegove reference na konstruktivizam asociraju me na Lagerfelda'', pojasnila je kreativna direktorka Chanela, Virginie Viard umetničku saradnju koja stoji iza fantastične scenografije Chanelove revije u Grand Palais Éphémère.

''Uz dizajniranje scenografije asocira na avangardu dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, Xavier je želeo da radi sa Charlotte Casiraghi. Njegov je univerzum pun konja, a Charlotte je vešta jahačica'', dodala je. 

I tako je započela Chanelova SS22 haute couture revija kojom dominiraju kreacije koje su u kontrastu sa strogom geometrijom scene: odlikuju ih lakoća, svežina, eteričnost.

Novu Chanel haute couture reviju odlikuju lakoća, svežina i eteričnost.
Profimedia 

Svetlucavi tvid, resice, čipka, sjajna dugmad, crna, bela i pastelne nijanse provlače se kroz kreacije koje unose duh ludih dvadesetih prošlog veka. No kolekcija se ne bi mogla opisati kao retro, već najavljuje trendove za predstojeću sezonu: nizak struk i otkriveni trbušnjaci, prozračni materijali, poigravanje različitim dužinama.

Članica monegaške aristokratije i Chanel ambasadorka, Charlotte Casiraghi, otvorila je haute couture reviju jašući konja ispred neverovatne scenografije.
Profimedia 

Svi saradnici kuće Chanel za vez učestvovali su na ovoj kolekciji, a motivi kamelija, izvezeni perlicama reference su na samu Gabrielle Chanel. ''U vreme Coco Chanel, haute couture je bio namenjen za svaki dan, ne samo za koktele i crvene tepihe. Mislim da je to doista važno'', rekao je Bruno Pavlovsky, predsednik mode u Chanelu. A u tom duhu mogli smo, osim fantastičnih večernjih haljina, da vidimo i pomno skrojene komade za dnevne kombinacije.

Motivi kamelije izvezeni su u znak Gabrielle Chanel.
Profimedia 

Uživajte u sanjivoj atmosferi koja naglašava lepotu bezvremenih Chanelovih kreacija i muzici Sebastiena Telliera, te pogledajte sve modele u videu revije: