Sećaš li se kada si se prvi put zaljubila u futurizam, filmove i fikciju?

Veovatno još u predškolskom uzrastu. Bila sam i ostala zaluđena igranim i animiranim filmovima. I dan danas gledam 2d crtane filmove jer mi se čini da tu i dalje fikcija i kreativnost dolaze do izražaja kroz crtež, stilizaciju i karakterizaciju. Tako da mogu da kažem da je tu počelo.

Fikcija i filmovi su iz mog iskusva najsigurniji beg od realnosti i put do inspiracije.

Kolekcija Murder In Sorrento smeštena je u malom gradiću na jugu Italije.
Braca Nadaždin 

Upravo tim rečima možemo da opišemo i tvoju novu kolekciju ‘’Murder in Sorrento’’. Čime je inspirisana?

Murder in Sorrento jeste fikcija smeštena u primorskom gradu na jugu Italije, ali ovaj put futurizam je zamenila krimi noir atmosfera. Kolorit i krojevi su svedeniji i nosiviji. Preovladava crna što je zaokret u odnosu na predhodnu razigranu Sci-Fi fazu. Uvedeni su novi materijali kao presijavajući tečni metal i paparazzi materijal koji reflektuje svetlo. Kolekcija je svakako nastala pod različitim uticajima Italijanske kulture kojom sam bila okružena u predhodnom periodu. Od vrhunske umetnosti, dizajna, estetike i hedonizma do religije i mafije.

Koje je najveće oružje žene 21. veka?

Finasijska nezavisnost. Koliko god zvučalo tužno finansijska stabilnost i nezavisnost su uslovi za slobodu i samopouzdanje, a to su epiteti koji čine ženu moćnom.

Kakvo je iskustvo rad u Versace-u i kako zaista izgleda put jednog modnog dizajnera u modnoj prestonici - Milanu?

Dinamično i poučno. Put u modnim prestonicama nije toliko komplikovan koliko se čini. Prisutna je velika konkurencija, ali sa druge strane postoji i mnogo prilika. Ceni se disciplina, istrajnost i predanost poslu jednako, a ponekad i više nego sam talenat. Po tome se Milano razlikuje od sredine u kojoj sam počela da se bavim modom.

Da li da očekujemo očekivano ili neočekivano od tebe u budućnosti?

Iskreno ni ja ne znam šta od sebe mogu da očekujem, tako da bi odgovor bio neočekivano, ali uvek mojim rukopisom.

Dizajnerka Tatjana Ostojić u intervjuu otkriva sve o misterioznoj novoj kolekciji Murder In Sorrento.
Braca Nadaždin 

 Intervju: Tara Đukić