Postoji nešto sentimentalno u lanu i njegovom podsećanju na prolaznu letnju sezonu. Unakrsno tkanje dozvoljava svetlosti da prodre kroz njega, a neprikosnovena gustina ga tera da zadrži svoj prvobitan oblik. 

Svakako, dovoljno je reći da sva lepota lana leži u mrežastom materijalu koji omogućava našem telu da reguliše temperaturu, što nam je od velikog značaja kada nastupe velike vrućine.

Osim toga, njegova blaga izgužvanost daje divan opušteni vibe kom se trudimo da težimo. Osim lanenih košulja, koje su postale neizostavan komad u ormanima trenseterki, ovog leta težimo laganim haljinama midi i maksi dužine.

Haljine od lana zauzimaju posebno mesto u srcima zaljubljenika u modu jer evociraju uspomene na ležerne letnje dane. Zamislite samo mir, priroda, ljuljaška, jagode sa šečerom u jednoj i prosseco u drugoj ruci dok u pozadini svira novi album Harry Stylesa... to je upravo onaj osećaj koji zamišljamo dok nosimo lanenu haljinu - želje za lutanjem kroz prirodu u jeku leta.

Mnogi modni dizajneri potvrdili su da je letnja kapsula nepotpuna bez lanene haljine bilo da se radi o mini, maxi ili midaxi modelu, jedno je sigurno - svi treba da uživaju u blagodatima ovog materijala.

Nastavite da skrolujete za naš izbor trendy lanenih haljina koje će vam pružiti taj letnji osećaj iz mašte!

Zara Ovog leta u svoj orman udobimite jednu lanenu haljinu!