Davnih '80-ih gotovo da nije bilo žene koja u svakodnevne autfite nije na neki način uvrstila i čuvene štucne, odnosno grejače za noge.

Ovaj modni dodatak svoj blistavi momenat imao je i tokom 2000-ih, i tada je bio must-have ukoliko želite da izgledate trendy.

Žene su se pozivale na Jane Fondu i Madonnu, kopirajući njihove izglede, pogotovo uz helanke jarkih boja.

Sada se gotovo zaboravljeni trend ponovo vratio na velika vrata zahvaljujući generaciji Z i njihovom uticaju na mrežama, a pogotovo na TikTok-u gde lako možete pronaći uputstva kako ih kombinujete uz svakodnevna izdanja, pogotovo uz martinke, ali i kako da ih napravite sami.

Da se štucne zaista vraćaju potvrđuje i influenserka Emili Sindlev koja se na Nedelji mode pojavila u belim Prada cipelama i neobičnim grejačima koje su zaokružile chik look.

Takođe, i saradnja koju je Siberia Hills otpočela prošlog decembra sa Edom Hardyjem jedan je od jasnih primera koji potvrđuju povratak grejača. Na fotografijama koje su podelili na svom Instagram profilu, mogli smo da vidimo manekenku Iris Law koja nosi štucne u kombinaciji sa različitim modnim izdanjima, počev od mikro suknji, pa sve do baggy pantalona. 

Rick Owens i Fashion East kreirali su kolekciju sa istom esencijom za proleće 2022: modele koji izgledaju kao nešto između Mad Maxa ili Dune, u kombinaciji sa pletenim čarapama u raznim nijansama, od bele do senf žute i trodimenzionalnih Chet Lo pletiva.

Uostalom, znate kako kažu - dva su slučajnost, tri su trend.

Čak je i Dsquared2 još jedan brend koji ih je uključio u svoj predlog za sledeću sezonu, kombinujući ih sa sandalama na platformu.

Ovaj dodatak, koji je svoj vrhunac doživeo 80-ih, polako dobija nove verzije najviše zahvaljujući špvratku Y2K estetike koju generacija Z slepo prati.

Što se tiče tinejdžerskih referenci, posebna stilska muza je Billie Eilish. Pevačica je prošle godine nekoliko puta ponela moderne štucne. Počela je sa crnim modelom koji je uparila sa cipelama sa platformom i uskom crnom haljinom.

A potom ih je kombinovala uz mini suknju i oversized džemper. 

Sa njima je ušla i u svoje prirodno, više sportsko carstvo, jer ih je kombinovala sa suknjom i sakoom.

Da li će grejači stići do mainstream dela javnosti vrlo je verovatno kada je reč o tinejdžerimai. Međutim, brojne trendseterke su jasno stavile do znanja da bi ovaj dodatak mogao da nađe mesto i u garderobi odraslih kada se upari sa haljinama od tila, midi suknjama i širokim džemperima.