Torbe su mnogima slabost jer je tako lako zaljubiti se u njih na prvi pogled. Međutim, u jednom trenutku obično odlučimo da uložimo u dugotrajnije modne dodatke, a ne u nefunkcionalne modele. Srećom, ove jeseni u trendu su neki basic modeli.

Na revijama za jesen/zimu 2022. prevladavale su klasične siluete poput chic torbi u obliku polumeseca ili klasičnih velikih torbi.

Od savršene radne torbe do minimalističkih modela, ovih 5 trendova dominiraće jesenjim kombinacijama, ali viđaćemo ih i u drugim godišnjim dobima.

1. Veliki ceger

Velike torbe više ne služe samo za posao i treninge. Svakodnevna torba viđena je na modnim pistama za jesen 2022. kod brendova The Row, Khaite i Brandon Maxwell. Nosi se praktično, pa uložite u torbu u koju odjednom stane punjač za mobilni, novčanik, kišobran i nekoliko ruževa za usne.

 2. Fluffy torba

Fluffy torbe bile su trend radnih 00-ih, pa ne čudi što se vraćaju ove jeseni. Omiljeni Y2K brendovi predstavili su svoje modele od veštačkog krzna koji će se savršeno uklopiti u vašu estetiku u hladnijim danima.

3. Torba u obliku polumeseca

Ako je jedan trend među torbicama dominirao na revijama za jesen/zimu 2022, onda su to modeli u obliku polumeseca. Predstavili su je svi, od Miu Miu preko Bottege Venere do Louisa Vuittona, tako da se definitivno isplati uložiti u takav model.

 4. Torba preko ramena

Svaka kolekcija torbica treba bezvremensku torbu preko ramena, bez obzira na godišnje doba. Ako ste u potrazi za novom, razmislite o modelu u stilu 90-ih. Izgleda posebno chic s neutralnim jesenjim tonovima i lako prelazi iz dnevnih u večernje prilike.

 5. Party torba

Ponekad vam jednostavno treba malo šljokica. Trend sparkly torbi prisutan je već neko vreme, ali zadržaće se ove jeseni. Takvi modeli daće vam savršen finiš za večernji izlazak.