Francuskinje su poznate po klasičnim odevnim komadima. Dobar par farmerica uz džemper i bezvremene modne dodatke deo je outfita na koji pomislimo kada zamišljamo šta bi obukle za jesenju šetnju uz Senu. Pa iako je prva asocijacija na njih vešto kombinovanje basic komada, one ne beže od neobičnih stvari.

Jedan pogled na Instagram feed francuskih it djevojaka dovoljan je da primijetimo neke konstante u njihovoj garderobi, poput elegantnih prugica, komada iz muškog ormara i jedinstvenih krojeva. U Parizu se može naći puno mikrotrendova, no neki se pojavljuju češće od drugih. U nastavku otkrijte kojih 6 nesvakidašnjih komada posjeduju francuske fashionistice.

1. Prugice inspirisane 70-ima

Svi znamo da su pruge simbol Parižanki. Dok su crno-bele prugaste majice zaštitni znak tamošnjih IT devojaka, šarene retro pruge ovih dana polako preuzimaju njihove garderobe.

2. Komadi iz muškog ormara

Francuskinje vole ležernost koja dolazi s filozofijom "posuđivanja odeće od dečka". Trenutno obožavaju da nose muške kravate, a redovno ih viđamo u oversized belim košuljama.

3. Jedinstveni blejzeri

Ormar svake francuske IT djevojke prava je riznica blejzera. Iako vole klasičnu siluetu, uvek pronađu modele koji su drugačiji od svega što smo ikada videli. Kupovina unikatnog blejzera savršen je način da dobijete upečatljiv komad koji je takođe bezvremenski.

4. Debeli šalovi

Šal nalik na ćebe može da podigne bilo koju jednostavnu kombinaciju topa i farmerki na sasvim drugi nivo. Ako ga nabacite preko sakoa ili kaputa, dobićete ultimativnu slojevitu kombinaciju.

5. Navy jakne

Strukturisane siluete dobro se slažu s ležernim komadima koji čine garderobu francuskih IT devojaka. Iako navy jakne više praktički ne viđamo na našim ulicama, u Francuskoj je to i dalje popularan komad.

6. Krojeni prsluci

Francuskinje briljiraju u umetnosti slojevitog odevanja, a prsluci su poslednjih nekoliko sezona veliki hit među njima.