Koliko puta ste čuli da se neko žali što ne može svoje omiljene modne komade da ponese na posao? Rigorozni dress code ne iščezava uprkos činjenici da smo u 21. veku, u kome je imperativ sloboda.

S toga je krajnje vreme da redefinišemo pojam poslovne odeće – tako da postane kreativniji i zabavniji kako bi izrazio našu individualnost, ali da sa druge strane ostane prikladan i profesionalan za obavljanje svih važnih dužnosti.

Moderna poslovna žena pokazala se kao beskrajan izvor inspiracije za modne brendove koji stalno unapređuju stare klasike, a to rezultira raznovrsnijom ponudom komada za office. Jedan od njih je i Guess, posvećen elegantnoj, ali samosvesnoj i ostvarenoj ženi.

Zbog toga u nastavku donosimo 10 Guess komada koji su must-have za poslovne žene tokom jeseni 2022.

1. Blejzer sa detaljima

Blejzer je jedan od onih predmeta zbog kojeg se svaka žena oseća kao da može da vlada svetom. I dok je crni blejzer večan, ako poželite nešto malo posebnije, potražite onaj sa preokretom u vidu druge nijanse, džepova i dugmadi.

Guess blejzer.jpg
Guess 

 2. Bela košulja sa šarama

Bela košulja je savršen komad za sve prilike, a naročito one poslovne jer uvek unosi notu ozbiljnosti. Kako ne bi izgledala već viđeno, možete je nositi ispod sakoa neobičnog kroja, ili preko nje obući moderan korset. Potražite onu koja ima neobične detalje u vidu cvetnih šara i jedinstvenih manžetni, kako bi vaša autentičnost došla do izražaja.

Guess bela košulja.jpg
Guess 

 3. XXL tašna

Šta tražimo od jedne poslovne torbe? Da izgleda moderno i prikladno za kancelariju, ali i da u nju stanu sve stvari potrebne za posao – od laptopa, preko business knjiga, beauty nesesera i ostalih potrepština. Zato su u fokusu XXL tašne koje čine da modna kombinacija izgleda luksuzno, a kako logomanija ne jenjava, naš favorit je ova sa Guess logoom.

Guess logo torba.jpg
Guess 

 4. Elegantan jeans

Prošlo je vreme kada su farmerke na poslu bile samo za ’’casual Friday’’, ali ukoliko imate važan poslovni sastanak, dobro je da birate one tamnijeg teksas i elegantnijeg kroja koji liči na pantalone. Vama će svakako biti udobnije, a outfit će i dalje biti chic.

Guess crne farmerke.jpg
Guess 

 5. Midi-haljina

Kakva je to haljina koja istovremeno izgleda sofisticirano i udobno? Midi-haljina od rastegljivih materijala koja ističe siluetu i nosiva je od jutra do večeri. Ova Guess u karakterističnoj jesenjoj boji i sa pojasom koji joj daje na gracioznosti, biće vaš omiljeni komad godinama.

Guess narandžasta haljina.jpg
Guess 

 6. Zmijske čizme

Ženi koja vlada svetom treba par potpetica u kojima može sve, a ove Guess čizme sa trendy zmijskim printom i udobnom potpeticom su upravo to.

Guess print čizme.jpg
Guess 

 7. Jakna s krznom

O da, krzno se vratilo i više nema negativnu modnu konotaciju, a mi smo jedva dočekali da zgrabimo ovu belu Guess jaknu koja se savršeno slaže za zmijskim čizmama (iznad).

Guess bela jakna sa krznom.jpg
Guess 

 8. Luksuzni kardigan

Ako ijedan komad sa ove liste odiše luksuzom i bezvremenom klasikom, onda je to ovaj. Guess Marciano beli džemper jeste nešto najmekanije i najsofisticiranije što ćete posedovati u svom ormaru. Kombinujte ga sa monohromatskim kombinacijama, kako bi zlatni detalji došli do izražaja.

Guess Marciano.jpg
Guess 

9. Glamurozna haljina

Poslovni događaji su u punom jeku, a pitanja šta nositi i kako ostati kreativan u svim tim prilikama nikad aktuelnija. Svilene haljine u trendu su već nekoliko sezona, a ova bordo ispuniće sva očekivanja, naročito ako pre nje prebacite crni blejzer ili je spojite sa parom dobrih zlatnih minđuša.

Guess crvena haljina.jpg
Guess 

 10. Šešir

Postoji uvreženo mišljenje da šešir nije za svaku ženu (ili se pak mi nismo usudile da ga isprobamo do sada), ali ove sezone to menjamo i smelo stavljamo ovaj IT komad za stylish šetnju po gradu i nežne kombinacije u camel nijansama zbog kojih jesen postaje značajno toplija.

Guess šešir.jpg
Guess