Sada kada je oktobar zvanično zakucao na vrata, vreme je za razgovor o kaputima. Ovaj modni komad je prva stvar koju neko primeti na vama tokom jeseni i zime, kada je u pitanju outfit, i zbog toga njegov odabir mora da bude nepogrešiv.

Istražili smo Instagram naloge stylish devojaka i pogledali koje to kapute ovih dana šetaju modnim metropolama. Od nijanse koja je zauvek chic - do omraženog krzna koje se vraća u modu, ovi trendovi kaputa pomoći će vam da u novu sezonu zakoračite sa stilom.

1. Shearling kaputi

Otkako je Mango rasprodao shearling jaknu u rekordnom roku, popularnost ovog modela ne jenjava. Tkanina za koju smo navikli da je u unutrašnjosti kaputa, sada krasi njegovu spoljašnjost, i čini ga još toplijim i komfornijim. 

2. Kaputi s krznom

Možda su vam prve asocijacije na kapute s krznom - neukus i kič (jasno + opravdano), ali ove sezone ovaj trend se vraća u svom najelegantnijem izdanju. Odaberite kožni kaput i suptilne detalje u vidu krzna na manžetnama, te ga kombinujete s monohromatskim kombinacijama, i straha od modnog promašaja neće biti. 

3. Krem kaputi na vezivanje

Krem kaputi su trenutno svuda i preovlađuju na našim društvenim mrežama više nego ikada ranije. Ako želite svedeni, a sofisticirani look Francuskinja, birajte modele na vezivanje.

 4. Veštačka koža

Film The Matrix je večna modna inspiracija, a sve zbog kožnih kaputa koji čine da izgledate moćno i besprekorno stilizovano. Ove godine, jedina je razlika što su poželjniji svetliji tonovi umesto klasične crne boje.

 5. Kaput sa ugrađenim šalom

Da li vam pitanje - koji šal da nosite uz kaput - izaziva stres? Ako je tako, onda je ovo trend za vas – vidimo sve više kaputa koji dolaze sa ugrađenim šalovima, što pojednostavljuje proces spajanja odeće.