Modni trendovi se menjaju, iz sezone u sezonu pojavljuju se na modnoj sceni, pa padaju u zaborav, ali ono što ostaje zauvek je dobar stil. A kada je on u pitanju, apsolutni vladari su Francuskinje koje su modne majstorice nenametljivih, jednostavnih, a tako efektnih stajlinga.

Čizme kao vrhunski zimski klasik ove sezone nose se u pet varijanti koje Francuskinje vole i uvek izgledaju besprekorno stilizovano.

Čizme do kolena sa mini suknjom + pletenim džemperom

Parižanka Anne-Laure Mais kombinuje crne čizme sa potpeticom do kolena sa kratkom mini suknjom na pruge. Ispostavilo se da su crne, providne najlonke i pleteni džemper ključ za odličan stajling.

Gumene čizme sa mini haljinom

Camille Charrière takođe bira kratku suknju sa čizmama – ali ovoga puta u obliku lepršave mini haljine dugih rukava. Budući da haljina izgleda veoma minimalistički zahvaljujući jednostavnoj silueti i purističkom izboru boje, crvene gumene čizme se zaista ističu. Kombinacija materijala čizama i haljine čini ovaj izgled još zanimljivijim.

Glomazne čizme sa monohromatskom midi suknjom

Leia Sfez dokazuje jednostavno, a vrlo efektno pravilo: što su čizme glomaznije, to je celokupan izgled suzdržaniji. Zato bira monohromatske odevne komade i dodatke u crnoj i tamnoplavoj boji i nosi ih uz svoje glomazne čizme.

Suptilno plisirane čizme sa suknjom + džemperom + košuljom

Midi suknja, bela košulja i pleteni džemper - sve su to vrlo klasični modni trendovi koji u kombinaciji donekle podsećaju na školsku uniformu. Ellie Delphine se poigrava ovim imidžom i kombinuje ga sa suptilno plisiranim čizmama nešto šireg gornjeg dela.

Dvobojne čizme sa farmerkama + kariranim sakoom

Jednostavne čizme bi savršeno pristajale uz stajling Nami Isackson. Na kraju krajeva, plave farmerke i karirani sako su dva apsolutna modna klasika. Međutim, ovaj izgled je mnogo uzbudljiviji zahvaljujući laganom kontrastnom đonu na modernim čizmama. Ovaj detalj celokupnom stajlingu daje dodatnu dozu šika i nenametljive dnevne elegancije.