Godine apsolutno nisu prepreka da nosite ono što želite. Moda barem nikada nije imala "vremenske odrednice", a ukoliko želite da ponesete neki komad, najmanje je bitno da li imate 30, 40, 50 ili više godina, već se važi samo to kako se osećate u tim izdanjima. Ovo pravilo pogotovo se odnosi na obuću, jer je to najlakši način da svaki outfit podignete na nov nivo, i da mu date željeni chic prizvuk.

S obzirom na to da smo smo ušli u zimsku sezonu, sada će fokus prevashodno biti na čizmama i to baš na modelima koji će izgledati dobro, nevezano koliko godina imate. 

Kaubojke

Ništa neće dati takvu urbanu notu vašem izdanju kao dobar par kaubojki. Izgledaju fantastično uz haljine, farmerke, pa čak i uz odela. Ovo je nalakši način da svom stilu date razigranu notu, a osim što su udobne, veoma su i tople, što ih čini savršenim izborom za hladnu sezonu.

Čizme sa animal printom 

Animal dezen ne ide nigde ni ove sezone, pogotovo kada je reč o obući. Ovakve čizme i najdosadniju kombinaciju definitivno pretvaraju u modni spektakl.

Čizme sa sjajnim ukrasima 

Nevezano da li ste više za suptilnije ukrase poput cibzara, ili volite pun "bling", sa ovakvim modelom nikada nema greške, a idealan je kada želite da "razbijete" casual izdanja.

Riding boots

Još jedan klasik koji prosto morate da imate u svom garderoberu. Dobra "jahačka" čizma podjednako dobro izgleda i uz pantalone, i uz suknje, i definitivno će postati vaš go-to model kada nemate ideju šta da obujete.

Klasična čizma sa špic vrhom

I naposletku, lista nije kompletna bez barem jednog para klasičnih čizama sa špic vrhom. Elegantne, vanvremenske, fantastično pristaju svima bez obzira na godine, a figura će vam, provereno, izgledati fantastično.