Ukoliko ste ljubitelji haljina, dobro znate da su detalji ono što čini dobar outfit. A kad kažemo detalji, mislimo konkretno na cipele. I da, čini se da je ova jesen donela nebrojeno modela koji su već našli svoje mesto pod modnim suncem, ali se 5 ubedljivo izdvojilo kao oni koje je najlakše uklopiti uz svako izdanje.

Pročešljali smo Instagrame omiljenih fashion devojaka i došli do "final 5" modela koji su se pokazali kao "must-have" na modnom radaru, i koji su se izdvojili kao najbolji za kombinovanje sa najmodernijim haljinama jeseni.

1. Mokasine

Mokasine su aspolutne vladarke ove jeseni, te je više nego logično što ih trendseterke rado kombinuju uz moderne haljine. Izgledaju šik uz svaku dužinu i odličan su način da bilo kojoj haljini date "ležerniji" ton. A za hit look 2022, obavezno ih kombinujte uz bele sokne.

2. Adidas retro patike

Kada su u pitanju trendi patike, modeli koji su ove godine zauzeli tron su nesumnjivo Adidas Samba i Gazelle. Uprkos tome što postoje godinama, fashion publika ih je ove godine ponovo otkrila i postalo ih je gotovo nemoguće pronaći. Njihov minimalistički, uglađeni izgled savršeno se slaže sa haljinama - posebno kratkim. 

3. Čizme do kolena

Čizme do kolena su trend sezone, a dobro izgledaju uz praktično svaki stil oblačenja. Ipak, posebno dobro izgledaju u kombinaciji sa slip haljinama, a pogotovo midi modelima kao na predlogu iznad. 

4. Platforme

Platforme su se takođe model obuće u koji su se brzo zaljubile gotovo sve trendseterke. Gotovo da nema modela haljina uz koje ne idu, a "must-have" su za večernje prigode, kada vam je potrebno da izgledate chic i zavodljivo.

5. Motorke

Zahvaljujući brendu Miu Miu, čuvene "motorke" ponovo su u modi ove jeseni. Uparite ih sa suknjama i haljinama koje nose istu grunge estetiku, ili pak sa nečim elegantnijim kako biste dobili cool kontrast koji toliko vole trendseteri.