Midi dužina godinama je dominirala modnom scenom kada su suknje u pitanju, ali svesni smo da su trendovi relativna i ciklična stvar. Prošle godine videli smo fascinantan uspon mini krojeva, povratak glamura i nepraktičnosti u garderober.

U 2023. ako bacimo pogled na nove kolekcije, primetan je maxi momenat. Možda je sada pravo vreme da shvatimo da maxi haljina nije samo raskošna balska haljina koju ćete možda jednom obući, niti lepršavi komad platna u koji tako rado tonemo u toplim letnjim danima. Ona je mnogo više od toga - to je sjajna zvezda međusezonskog odevanja i odlična osnova za poigravanje sa slojevima i proporcijama. Nakon što pogledate modele u nastavku, verujte nam, nećete poželeti da nosite ništa drugo ove zime.

Kada se suočite sa hladnim vetrovima i niskim temperaturama, odlučite se za pletenu maxi haljinu i dodajte joj kaput, chunky čizme i/ili topli pleteni kardigan ako je potrebno.

Takođe, kada nastupi prava zima, možete dodati termo helanke ispod većine maxi haljina za dodatni dodir topline. Kada u proleće vreme otopli, maxi haljine će izgledati neverovatno uz mokasine ili patike u kombinaciji sa sakoom.

Bez sumnje, maksi haljina je veoma dobrodošao komad u garderobi. Ove sezone postoji i izbor veoma uskih haljina koje se poigravaju idejom šta je sexy - mogu da imaju rukave i da padaju do poda, ali da su pripijene duž tela, stvarajući prelepu figuru.

Ako su pred vama neki glamurozni događaji i okupljanja, haljina prekrivena šljokicama biće bukvalno odličan dodatak svakoj garderobi.

Zara, pull and bear Maxi haljine