Inspirisana holivudskim divama zlatnog doba i modernim megazvezdama čiji pristup stilu govori „go big or go home“, kolekcija spaja jednostavnu nosivost sa radikalnim glamurom. Ekstrovertni dizajn za večernji izlazak i upečatljivi komadi za napolje, mešaju se sa loungewear odećom za van radnog vremena. H&M Studio S/S23 kolekcija biće dostupna od 2. marta na internet stranici hm.com.

HM STUDIO SS23 3.jpg
H&M 

Ključni komadi obećavaju all eyes on me stav. Tu su senzacionalna dugačka, crna, večernja haljina, oversized trench mantil, kožna bajker jakna i bundica od veštačkog krzna. Denim i trenerka za svaki dan za kul devojke, garantuju maksimalnu eleganciju uz minimalni napor. Dva komada ženske odeće, veliki prsluk i maksi suknja visokog struka, oba napravljena od mešavine organskog i recikliranog pamuka, ukrašeni su stotinama ručno šivenih dugmadi. Ona su delimično napravljena od reciklirane plastike koju su prikupili skupljači otpada iz Bangalora, što je deo tekućeg partnerstva između H&M grupe i društvenog preduzeća Hasiru Dala Innovations. U skladu sa H&M-ovim ciljevima održivosti, svaki predmet u kolekciji napravljen je od održivijih materijala, uključujući organski pamuk, reciklirani poliester, kožu bez hroma i Naia™ Renev, cirkularno vlakno proizvedeno od 60% drvne mase iz održivog izvora i 40% sertifikovanog recikliranog otpadnog materijala.

HM STUDIO SS23 2.jpg
H&M 

„Moda je vrlo smela ove sezone, pa smo za Studio kolekciju želeli da pomerimo ”okvir” u pogledu boja i silueta. U isto vreme, nadograđujemo odeću za veče ekstravagantnim komadima vanvremenskog stila, poput kožne bajkerske jakne koju možete nositi iznova i iznova“, kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M-u.

”Ove sezone dizajnerski tim H&M-a opčinjen je idejom o modernoj megazvezdi koja se neprimetno kreće između izgleda ”van dužnosti” i haljine na crvenom tepihu. Za današnje generacije koje razumeju društvene medije, biti stvaran jednako je važno kao i izgledati kao milion dolara, a mi smo želeli da kreiramo kolekciju koja može da ide iz dana u noć, bez kompromisa u pogledu stila“, kaže Linda Vikel, koncept dizajnerka za H&M Studio.

HM STUDIO 6.jpg
H&M 

O kampanji

Kali Učis, kolumbijsko-američka umetnica i dobitnica Grammy nagrade, glavno je lice Studio kolekcije za proleće/leto 2023. Kampanja prati tipičan dan u životu pop zvezde. Učis u kampanju unosi svoj prepoznatljiv, zavodljiv stil serijom stilizovanih slika koje daju širu sliku njenog blistavog života koji živi pred kamerama. Režiju i fotografiju potpisuje Šarlot Vels, dok je stilistkinja bila Džordžija Pendleber.

HM STUDIO SS23 4.jpg
H&M 

O H&M Studiju

H&M Studio je kolekcija razvijana u ateljeu dizajnerskog tima H&M-a u Stokholmu, i predstavlja limitiranu i modno naprednu kolekciju. Izlazi dva puta godišnje u skladu sa tradicionalnim modnim rasporedom.

Video i više fotografija iz kampanje možete pogledati ovde >>>https://about.hm.com/news/general-news-2023/dial-up-the-drama-with-h-m-studio-s-glamour-centric-s-s23-collec.html.

HM STUDIO 5.jpg
H&M