U toku je snimanje novih nastavaka serije "And Just Like That...", ekstenzije ultra popularne serije "Seks i grad", a scene s ulica New Yorka privlače pažnju pre svega modnim outfitima, od kojih je poslednji postao viralan. Naime, Sarah Jessica Parker u ulozi Carrie Bradshaw je viđena na snimanju u živopisnom outfitu u kojem se posebno ističu klompe. Ali ne bilo kakve već Birkenstock model s Gucci logotipima. Gucci x Birkenstock, zvuči nemoguće, zar ne?!

profimedia-0753731239.jpg
SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ovo nije prvi put da je Carrie Manolo Blahnik štikle zamenila Birkenstock klompama (setite se trenutka nakon operacije kuka), ali je zanimljivo da je ovaj Birkenstock Bostons, jednih od najtraženijih modela obuće u 2021. i 2022, osvanuo u ovoj kombinaciji.

profimedia-0753695976.jpg
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

I dok na prvi modni pogled ovaj model oduševljava, on je i (u)zbunio modnu javnost jer pre svega je poznato kako Birkenstock da od svojih partnera zahteva stilističku dovitljivost, ali i kako ovaj brend nije sklon logomaniji. Osim toga, investicijska kompanija koja u brendu Birkenstock ima i većinski udeo je pod kontrolom LVMH-a, pa ovu suradnju Birkenstock x Gucci čini još nestvarnijom jer je Guccijeva matična kuća Kering, žestoki konkurent kuće premium i luksuznih brendova LVMH.

profimedia-0753837880.jpg
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, Gucci Vault, Guccijev eksperimentalni concept store, koji se opisuje kao prostor slobodne dimenzije u koji Gucci može da smesti dragocena čuda, a koja nadilaze granice kuće, od ekskluzivnih capsule kolekcija istaknutih kreatora do izuzetnih Gucci vintage i web-3 kolekcionarskih predmeta, pa se možda ova saradnja više i ne čini tako nemogućom.