Ruku pod ruku sa Y2K estetikom ide i trend utilitarnog stila odevanja, koji se poslednjih nekoliko sezona zaista ističe na modnoj sceni. Combat čizme, radni kombinezoni i bomber jakne samo su neki od prepoznatljivih komada koji obeležavaju ovaj popularan stil, uključujući i cargosuknje.

Do sada se trend više odnosio na pantalone, ali su trendseterke, predvođene Bellom Hadid, nametnule povratak cargo suknji. Baš kao i pantalone, odlikuju ih veliki i bočni prošiveni džepovi, uz široki i vrećasti kroj i detaljima učkura.

Cargo suknje je 2019. godine vratila na radar modnih zavisnika italijanska Prada, koristeći najlonski materijal iz starih kolekcija za njihovu izradu.

Emily Ratajkowski nosi cargo suknju.
Agence / Bestimage / Profimedia 

U prolećnim mesecima koji su pred nama, cargo suknje će ponovo postati sastavni deo trendi stajlinga, a isto tvrde i predstojeće kolekcije francuskog Givenchija i italijanskog brenda Miu Miu. Posle minijaturnih suknji u duhu Y2K estetike, koje su brend Miuccie Prade učinile najpopularnijim brendom u protekloj godini, na red su došle njihove znatno duže verzije, sa neizostavnim džepovima i niskim strukom.

Osim toga, police prodavnica danas krase razne verzije ovih suknji, od modela koji u potpunosti odgovaraju trendy Y2K estetici do elegantnijih varijanti, poput laskavog modela na preklop koji u svojoj ponudi ima Victoria Beckham i španska Zara.

Moda-0502569146.jpg
Profimedia 

Kao i na početku milenijuma, cargo suknje zemljanih tonova su i danas popularne, a ključ za njihovo uspešno kombinovanje leži u proporcionalnosti. Tipično za sve predimenzioniranog kroja, prirodno zahtevaju kombinovanje sa užim komadima.

U nastavku smo izdvojili modele koje smo već stavili na wish listu!

Stradivarius, Zara Trenutno dostupne cargo suknje u omiljenim high-street radnjama.