Cargo pantalone, koje su se pojavile sredinom 90-ih u ženskoj modi kao izdanak stolarskih pantalona i vojne radne odeće, vrlo brzo su postale ležerne pantalone trenutka za ikone stila 90-ih kao što su Jennifer Aniston i TLC.

Kao i svaki drugi trend koji je popularizovan 90-ih, do 2010. smatran je modnim promašajem iz prošlosti, sve dok nije ponovo uveden u glavne trendove i na piste već 2019.

Da nas cargo pantalone nikada nisu napustile, govori i njihova prošlogodišnja ekspanzija koja je sada stvorila dostojnog naslednika. U pitanju je - cargo suknja koja će, prema brojnim prognozama, obeležiti tople mesece koji su pred nama.

Gwyneth Paltrow, oskarovka i osnivačica lifestyle brenda Goop, ovih je dana, poput modne influenserke, svojim pratiocima na Instagramu poklonila set styling fotografija kreiranih za brojne prilike tokom nedelje. Jedan od njih uključivao je komade sa potpisom britanske dizajnerkeVictorie Beckham, kombinaciju stilskog džempera boje fuksije sa maslinasto zelenom cargo suknjom. 

Gwyneth Paltrow u cargo suknji Victorie Beckham.
Instagram 

Ovaj drugi komad, kao i njegove sestrinske pantalone, već potresa modni svet opsednut trendovima s početka milenijuma, a sudeći po nadolazećim kolekcijama, njegova popularnost ne planira da prestane dolaskom nove sezone.

Slično kao i pantalone, cargo suknje obično dolaze u zemljanim bojama poput maslinaste, braon, crne i sive, a model sa potpisom Victorie Beckham, kome slavna glumica nije odolela, ističe se laskavim dizajnom na preklop.

Suknja Victorie Beckham.
Victoria Beckham 

Iako ne može svako priuštiti ovu suknju po ceni od oko 75.000 dinara, brendovi poput španske Zare već su se pobrinuli za lansiranje modela njene pristupačne verzije.

U svetlosivoj boji i po prihvatljivoj ceni od 4.990 dinara, kargo suknja koja neodoljivo liči na onu Victoria Beckham smeši se sa polica Zare, a ako želite da izgleda stylish, sada znate koji komad ide u Add-To-Cart.

Zara cargo suknja.
Zara