Povratak slavne dizajnerke Phoebe Philo na modnu scenu velika je modna vest koju je dizajnerka podelila na tek otvorenom Instagram nalogu. Prvu kolekciju pod svojim imenom predstaviće u septembru 2023. na stranici phoebephilo.com, a registracija kupaca će biti moguća od jula ove godine.

Vest o povratku i nije potpuno nova, najava postoji još od leta 2021. godine kada je i izjavila: “Jako se radujem ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima. Biti nezavisan, vladati i eksperimentisati prema vlastitim uslovima mi je od velike važnosti."Dizajnerka se na scenu vraća uz podršku modnog diva, kuće LVMH, koji projekt podstiče kao manjinski investitor.

profimedia-0301702482.jpg
PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia 

Podsetimo se, Phoebe Philo godinama je radila za brend Céline, te je svojom estetikom napravila revoluciju u modnoj industriji. Vogue je njen rad opisao rečima da je imala je neuobičajenu sposobnost sintetisanja ambicioznog sa svakodnevnim, i u tom procesu definisala je moderan izgled generacije.

Ona potpisuje dizajn za slavni Chloé banana print, Céline košulju s uzorkom šalova, kaput u bež boji, te brojne druge modne komade koji i danas žive, te koje su često predmet kopiranja.