Najpoznatija srpska influenserka Tamara Kalinić, Elle Serbia cover girl i dobitnica Elle Style Award priznanja, trenutno je u Parizu na Nedelji visoke mode, gde u prvim redovima prisustvuje revijama slavnih modnih kuća. 

profimedia-0751689170.jpg
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prethodnih dana prezentovala je impresivna modna izdanja koja su potpisivali Giambattista Valli, Gucci i Elie Saab, ali najčarobnije usledelo je sinoć - na Valentino haute couture reviji za proleće-leto 2023. Pored Anne Dello Russo, Leonie Hanne, Tine Kunakey, Amine Muaddi i drugih uspešnih imena iz sveta mode, Tamara je imala priliku da bude deo malog i pažljivo odabranog društva u kome je svako, na sebi svojstven način, ovekovečio jedan segment Valentinove vizije. Naime, ona je nosila total look by Valentino - haljinu iz Unboxing kolekcije za proleće-leto 2023, Garavani Locò torbu i platforme.

Piccoli je u pomenutoj kolekciji živahnu Barbiecore estetiku zamenio svedenom čistoćom - ali za dizajnera ti prazni prostori nisu bili nedostatak sadržaja, već prostor za lične izbore.​ Tako se filozofija think pink razlila u paletu neutralnih boja koje su slavile sve tonove kože, a očekivani dramatični lookovi transformisani su u transparentne, lepršave, i gotovo lucidne kreacije sa volanima i perjem. 

undefined
MARCO ERBA/SGP/MARCO ERBA/SGP Tamara Kalinic
001_Amina Muaddi_ VALENTINO LE CLUB COUTURE - Jan 25th_Paris.JPG
MARCO ERBA/SGP/MARCO ERBA/SGP Amina Muaddi

006_Leonie Hanne_VALENTINO LE CLUB COUTURE - Jan 25th_Paris.JPG
MARCO ERBA/SGP/MARCO ERBA/SGP Leonie Hanne

Ipak, sinoć je u fokusu bila Valentino revija visoke mode koja će ostati zapamćena po tome što je Picciolijeva virtuoznost redefinisala pojam haute couture u le club couture, kreirajući nezamislivi randevu visoke mode i noćnog kluba. Bio je to svojevrsni manifest slobode oličen u glamuru i ekstravaganciji, sa idejom da u tami noćnog kluba možemo da ostvarimo sve svoje fantazije i budemo ono o čemu smo sanjali. 

U galeriji pogledajte odabrane lookove iz Valentino haute couture kolekcije za proleće-leto 2023, održane ispod najlepšeg pariskog mosta, Pont Alexandre III.

Valentino Pogledajte najbolje lookove sa modne piste.