Modni svet uzdrmala je vest da je Alessandro Michele, jedan od najuspešnijih kreativnih direktora, napustio Gucci. Informaciju je prvi obavio Women's Wear Daily pozivajući se na važne poverljive izvore, a nekoliko sati kasnije Gucci ju je službeno potvrdio.

"Imao sam sreću što sam imao priliku da upoznam Alessandra krajem 2014, od tada smo imali zadovoljstvo da blisko sarađujemo ​​jer je Gucci zacrtao svoj uspešan put u ovih poslednjih osam godina", rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Guccija Marco Bizzarri koji je prošle nedelje takođe napustio brend. "Želeo bih da mu zahvalim na 20-godišnjoj predanosti Gucciju i na njegovoj viziji, odanosti i bezuslovnoj ljubavi prema ovoj jedinstvenoj kući tokom njegovog mandata kreativnog direktora", dodao je.

Šuška se kako se od Michelea tražilo da napravi veliki zaokret u svom kreativnom izražaju što je on odbio da učini, a u nastavku donosimo njegovu izjavu. "Postoje trenuci kada se putevi raziđu zbog različitih perspektiva koje svako od nas može da ima. Danas završava jedno izuzetno putovanje koje je za mene trajalo više od 20 godina, unutar tvrtke kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i kreativnu strast. Tokom ovog dugog razdoblja Gucci je bio moj dom, moja porodica. Ovoj široj porodici, svim pojedincima koji su je čuvali i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, najveći i najsrdačniji zagrljaj. Zajedno s njima sam želeo, sanjao, maštao. Bez njih ništa od onoga što sam izgradio ne bi bilo moguće. Posvećujem im svoju najiskreniju želju: nastavite da negujete svoje snove, suptilnu i neopipljivu materiju koja život čini vrednim življenja. Nastavite da se hranite poetskim i inkluzivnim slikama, ostajući verni svojim vrednostima. Uvek živite u skladu sa svojim strastima, vođeni vetrom slobode", napisao je dizajner na Instagramu.

Inače, Michele je Guccijev najuspešniji kreativni direktor do sada. Karijeru u toj modnoj kući je počeo u dizajnerskom timu 2002, dok je u januaru 2015. došao na spomenutu poziciju i pokrenuo rebranding koji je ostvario dotad nezabeležen profit.

Ostaje pitanje ko bi mogao da nasledi Michelea, a Gucci je u saopštenju otkrio da će dizajnerski tim "nastaviti da slede smer kuće dok novi kreativni tim ne bude poznat".