Sinoć smo tačno u 21:30h bili na Live Stream-u Valentino platforme gde se uživo prenosila revije ove modne kuće, u sklopu Nedelje visoke mode u Parizu. Čarobnjak Pierpaolo Piccioli redefinisao je pojam haute couture u le club couture, kreirajući
nezamislivi randevu visoke mode i noćnog kluba.

Ova dva polariteta otelotvoruju promenu percepcije - haute couture menja kontekst i stvara dijalog sa novim, party okruženjem, u vidu ekstravagancije, poimanja odeće kao oruđa transformacije, oslobađanja pravog Ja - nema više skrivanja i presvlačenja ispred kluba i u gradskom prevozu, nova faza je tu, i ulica je naš podijum. Inspiracija je pronađena u 80-im godinama, spajajući euforiju te decenije sa današnjim osećajem inkluzivnosti, a ovu atmosferu dočarao je retro futuristički mashup DJ-a Andy-a Butler-a.

Pierpaolo stvara pluralitet lepote, individualnosti i fantazije - priliku da u tami noćnog kluba postanete sve o čemu ste sanjali. 

012 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

014 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

015 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

022 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

023 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

Sa 89 lookova, smelost Valentina prenosi se kroz živahne boje i uzorke, raskošne ukrase i drski volumen. Karneri izmišljaju novu modnu arhitekturu tela, tufne, pruge i šljokice su reinterpretirane nesvakidašnjim krojevima, a siluete su izdužene sada već prepoznatljivim vrtoglavim platformama. Tu su tragovi Barbiecore-a, ali paleta je svojevrsni neon light show u nijansama limete, žute, crvene, zelene, narandžaste, kraljevskoplave, crne i bele.

029 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

037 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

043 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

044 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

047 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

Haute couture zadatak da na sebi svojstven način predstavi slavlje ispunjen je nesvakidašnjim teksturama, čarobnim perjem i elegantnim satenskim mašnama. Piccioli uživa u beskrajnoj igri razmere, uvećava detalje, resignifikuje glamur, reflektujući način izražavanja nove generacije, pa su i najnežnije forme tila i volana zapečaćene provokativnim grunge dodirom u vidu dugih kožnih rukavica. 

051 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

053 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

055 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

057 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

059 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

I pre nego što je Piccioli izašao na pistu, aplaudirali smo ovoj ideološkoj transformaciji couture-a, njegovom svojevrsnom predlogu univerzalnog uživanja, nesputanog iskazivanja i emocionalne rezonancije. Jer moda tome i služi - da bude amblem naše ličnosti i identiteta, ali i da evocira najčistitu radost oblačenja (oh, i preterivanja!).

Hvala, Pierpaolo!

061 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

062 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

065 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

070 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino 

089 VALENTINO LE CLUB COUTURE HC SS23 .jpg
Valentino