Proleće je, kako stvari stoje, došlo i pre nego što mu je kalendarski vreme, na radost svih onih koji jedva čekaju da uskoče u laganiju odeću, a debele zimske jakne zamene tanjim. 

No, ukoliko ste još uvek u potrazi za modelom jakne koji je idealan za ovo prelazno vreme, teksas modeli su pravi izbor. Highstreet brendovi ni ove godine nisu razočarali ponudom, sa malim osvrtom. Poslednjih godina oversized modeli bili su gotovo "must", a 2023. vraća na modni radar cropped i slim fit modele kakvi su se nosili osamdesetih.

Zanimljivo je da će tokom naredne sezone all denim biti must-have look, ali čak i ako ne volite teksas na teksas odevne kombinacije, to ne znači da u svom garderoberu ne treba da imate jaknu koja je idealna za prelazne periode.

Teksas jakna fantastično ide uz cvetne haljine, pantalone, trenerke, urbane androgene komade pa čak i elegantna izdanja, i trpi sve - od patika do vrtoglavih potpetica.

Koji god model da izaberete, nećete pogrešiti, jer iako dominiraju cropped komadi koji su bili holy grail osamdesetih i devedesetih, nećete pogrešiti ni ako se držite dužih, oversized, ili čak i ako odaberete teksas mantile, a u nastavku pogledajte ponudu popularnih highstreet brendova.

Zara Pogledajte kakve će se sve teksas jakne nositi ovog proleća 2023.