Baletanke nisu jedini veliki povratnički trend u svet obuće ovog proleća. Cipele sa punom petom,kakve su se nosile 90-ih i ranih 2000-ih, vratile su se na velika vrata, ali ne bilo kakve verzije.

Iako će danas na pomen pune pete na cipelama mnogi pomisliti na espadrile, ovaj modni klasik je sada dobio dostojnu konkurenciju u mnogo glamuroznijim modelima, kao stvorenim za nošenje od jutra do mraka.

Cipele na punu petu.
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Na police omiljenih high-street prodavnica i dalje stižu sandale i japanke, čija je glavna odlika, osim punih đona, i statement izgled u bojama i detaljima, a da je reč o trendu u svetu obuće koji će dominirati nedeljama pred nama govoljno govore i najnoviji podaci Stylighta.

Popularna modna platforma je u svom nedavnom izveštaju o prolećnim trendovima navela da je potražnja potrošača za sandalama sa punim đonom porasla za 328 odsto, a potražnja za cipelama sa ovom potpeticom uopšteno porasla je za 194 odsto.

Cipele sa punom petom.
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sve ovo dovoljno govori o trijumfalnom povratku platformi, ali u poređenju sa verzijama koje smo navikli da viđamo proteklih godina, detalj punog đona danas je mnogo prefinjeniji, što dodatno doprinosi prepoznatljivom izgledu same obuće.

Osim toga, dobro je poznato da su cipele sa punom petom ubedljivo superiorne u odnosu na modele sa tankom potpeticom po udobnosti, te ne sumnjamo da ćete s radošću prigrliti ovaj vrući trend.

Mango, Zara Cipele na punu petu dostupne u omiljenim high-street radnjama.