Trendovi se rađaju na modnim pistama. Tako je nedavno završeni mesec mode dokazao da su ležerne odevne formule in, a tihi, prikriveni luksuz zamenjuje glasnu logo-maniju.

Međutim, street style scena jednako (ako ne i više) uticajna kada je u pitanju predviđanje sledećih it artikala sezone. I ovog proleća primetili smo određene trendove na nekim od najvećih trendseterki, a neke od njih već su stekle kultni status.

Izrada prolećne capsule garderobe često počinje od temelja, pa šta je bolje od chunky mokasina i prelaznih čizama? Za one elegantnije, večernje trenutke, odlučite se za salonke sa špicastim vrhom ili minimalističku kitten heel, stilove koji su takođe dobili modno odobrenje na ulicama metropola.

1. Kitten heels

Minimalistički stil i dalje je u fokusu, a u svetu obuće predvodnice su cipele s malom potpeticom, odnosno kitten heel.

Aeyde-kitten-heel-cipele.jpeg
Aeyde 

2. Klasične tenisice

Jedina stvar koja stoji između vas i off-duty manekenskog stila su klasične, a opet chic tenisice poput popularnog Samba modela koji nose omiljene fashion devojke s Instagrama.

Adidas-Samba-tenisice.jpeg
Adidas 

3. Chunky mokasine

Ludilo za chunky mokasinama nastavlja se i ovog proleća. Od Guccija i Prade do high street varijanti, izbor je beskonačan.

Other-Stories-chunky-mokasine.jpeg
Other Stories 

4. Sandale s punom petom

Sandale s punom petom su se vratile i izgledaju bolje nego ikad pre.

AMINA-MUADDI-wedge-sandale.jpg
Amina Muaddi 

5. Salonke sa špicastim vrhom

Ovaj model cipela koje zrače elegancijom idealan je za sve svečane prilike, a u ponudi dizajnerskih i high street trgovina izbor je nepregledan.

By-Far-salonke.jpeg
By Far 

6. Prelazne čizme

Chic par čizama do kolena nije rezervisan samo za jesen. Zapravo, stilovi u kestenjasto smeđoj boji čine prelaz iz zime u proleće neprimetnijim i, što je najvažnije, elegantnijim.

The-Row-kozne-cizme.jpeg
The Row 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/