Sveti gral odličnog stila je mogućnost kombinovanja samo nekoliko vrednih komada, smišljajući capsule garderobu koju možete prilagoditi svakoj prilici, u bilo koje doba godine. Upravo je to misao vodilja iza Versaceove najnovije kolekcije, koja se sastoji od luksuznih basic komada dizajniranih tako da decenijama budu deo vaše garderobe.

Versace Icons kolekcija sadrži jednostavne komade izvrsne izrade koji su istovremeno svestrani i upečatljivi.

"Nosiću svaki komad u ovoj kolekciji i nosila sam slične već decenijama. Ovi luksuzni basic elementi garderobe savršeno stoje, te prikazuju divnu i moćnu jednostavnost naše siluete", rekla je Donatella Versace o kolekciji.

U središtu kolekcije je korset koji stvara kultnu Versaceovu siluetu peščanog sata, a može se nositi uz sve, od farmerki do odela. Tu je i crno pripijeno odelo s pantalonama, crna haljina od žerseja s medaljonom Medusa '95 na naramenicama (inspirisana kolekcijom Atelier Versace proleće/leto 1995), mekani crni kožni blejzer i mini torba 'Greca Goddess'.

profimedia-0767158138.jpg
Mert & Marcus / BEEM / Beem / Profimedia 

Mnogi komadi inspirisani su kultnim Versaceovim komadima iz prošlosti, što pridonosi njihovoj bezvremenskoj privlačnosti, a svi su stvoreni da budu sastavni delovi sjajne garderobe.

profimedia-0767158141.jpg
Mert & Marcus / BEEM / Beem / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/