Ako ste pomislili da Venecija ne može da bude čarobnija nego što jeste, zamislite kakva je tek tokom održavanja nedelje mode u ovom gradu.

Danas počinje Venice Fashion Week za proleće 2023, a trajaće do 2. aprila. Ovo izdanje će spaja modu, zanatstvo i dizajn, a pored revija, održaće se i dve važne konferencije na temu održive mode.

Patience ph. Igor Serdyuokov.jpg
Igor Serdyukov/Igor Serdyukov 

Program počinje saradnjom modnog brenda Liviana Conti i brenda izuzetnog muranskog stakla, Seguso Vetri d’Arte. U Palazzo Sagredo 31. marta biće odžan Ornamenti Atelier događaj posvećen modi, krojenju, umetnosti i performansu, a istog dana Venezia Turismo Sostenibile prikazaće gostima ovaj grad kao održivu turističku destinaciju.

Pomenuti brend muranskog stakla i mreža Venezia da Vivere uručiće nagradu Blue Artisan venecijanskoj krojačici i kreatorki šešira Giuliani Longo.

1. aprila Venecijanska nedelja mode proslaviće 10. godišnjicu veličanstvenim koktel partijem u Oriental baru hotela Metropol, ali pre toga, u Palazzo Sagredo, Campo Santa Sofia, održaće se susret sa najvećim italijanskim modnim stručnjacima poput Marine Spadafore, Sare Sozzani Maino i Giovannija Bonottona, na temu mode, greenwashinga i svesne potrošnje. 

Poslednji dan namenjen je modnim prezentacijama, radionicama i razgovorima u bašti hotela NH Collection Grand Hotel Palazzo dei Dogi, a te večeri Nedelje mode u Veneciji zatvoriće Antonia Sautter Atelier.

Ceo program možete videti na linku, kao i na zvaničnoj Instagram stranici.