Proleće je definitivno nezamislivo bez mokasina. Ova trendi ravna obuća već drugu sezonu zaredom ne silazi sa trona najpopularnijih, a nakon glomaznih modela 2023. donosi ipak raznovrsnost.

Zanimljivo je da se već 6 modela izdvojilo, i viđaćete ih, bez sumnje, na svakom koraku kako tokom proleća, tako i na jesen, pa čak i zimu, pogotovo tokom nešto toplijih dana, a koje god da izaberete, nećete pogrešiti, jer su ovi vanvremenski modeli uvek u trendu. 

1. Logo mokasine

Prada mokasine i dalje su glavni trend.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ukoliko biste pitali trendseterke koji model mokasina je jedan od najpopularnijih u poslednje vreme, one bi vam, bez ustručavanja rekle Prada model od brušene kože.

Nakon što se opsednutost ovim modelom raširila poput požara, 2023. godina donela je čitav niz "logotip mokasina" u kojima ćete podjednako uživati, a koje su za svačiji džep.

2. Mokasine od prevrnute kože ili antilopa

Ukoliko ste mislili da je antilop rezervisan za jesen, dozvolite da vas razuverimo jerje sezona pred nama u znaku "prolećnog antilopa". Možda je sunčano, ali je napolju još uvek relativno hladno, a minimalističke mokasine najlakše je upariti sa helankama, suknjama, haljinama i farmerkama za spring look koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Lagana, nosiva i laka cipela kako za posao, tako i za đir po gradu.

3. Mokasine sa četvrtastim vrhom

Mokasine sa četvrtastim vrhom definitivno su dobile svoj momenat ovog proleća. Grafičke, odvažne, skulpturalne, i tako cool, ovaj model mokasina definitivno je jedan od onih koje moraju da se nađu u vašoj kolekciji.

4. Prošivene mokasine

Još jedan trend cipela koji je inspirisan drugim kultnim komadom su prošivene mokasine. Original dolazi, naravno, od Chanel-a, i njihovom čuvenom flap tašnom, a ovaj tip cipela zaista su pravo osveženje.

5. Mokasine u boji

mokasine u boji su jedan od glavnih trendova.
Profimedia 

Budimo iskreni - svi mi volimo crne mokasine, ali uvek postoji prostor da unesemo jarke boje koje će dodatno podići svaku kombinaciju. Ništa ne kaže proleće kao novi trend boja, pogotovo kada je reč o mokasinama, a samo je na vama da li ćete izabrati pastelne nijanse, upečatljive u crvenoj i zelenoj, ili su pak vaš izbor klasični beli ili bež modeli.

6. Horsebit mokasine

I za kraj - jedan od najpoularnijih modela mokasina ove godine. Horsebit odlikuje karakteristična šnala sa prednje strane, kakve se viđaju na opremi za jahanje, te otuda i njihovo ime, a karakteristično je što imaju tanji đon i najelegantnije su od svih na listi.

Savršeno izgledaju uz farmerice, ali i haljine i suknje, a toliko su udobne, da ih nećete skidati.