Nema gore stvari nego kada osmislite savršeni outfit, a onda shvatite da nemate obuću koja bi ispratila kombinaciju. Ili, još gore - kada gomilate i gomilate obuću, samo da bi neke modele obuli jednom u godinu dana. 

Umesto toga pametnije je birati modele koji se dobro uklapaju uz vaš stil, a stilisti savetuju da se u vašoj kolekciji obavezno nađe ovih 5 baš iz razloga što se "slažu" uz gotovo sve što imate i izgledaju dobro.

1. Mules/natikače sa niskom petom

klasične zatvorene natikače idu dobro uz sve.
instagram/SYLVIEMUS_ 

Da, proleće i leto možda jesu daleko od nas, ali to ne znači da ne treba na vreme da nabavite par klasičnih zatvorenih natikača sa nižom petom koje uvek izgledaju dobro, udobne su i izdužuju nogu i na sve to podižu svako izdanje na novi nivo.

2. Ravne gležnjače

klasične gležnjače su uvek in.
Instagram 

Gležnjače su glavni trend već nekoliko godina, a klasični ravni model sjajno se uklapa kako uz suknje, tako i uz pantalone, farmerke i slično. Go-to su za kišne dane, ili kada vam jednostavno treba da nosite nešto udobno, a da opet izgledate stylish.

3. Retro patike

Neki od klasičnih ili retro modela patika uvek će vam biti "kec u rukavu". Vremena kada su patike bile rezervisane samo za treninge i sportske outfite daleko su iza nas, te se danas nose i uz klasične, elegantne pantalone, suknje, haljine, i da, izgledaju f-a-n-t-a-s-t-i-č-n-o.

4. Klasične mokasine

Mokasine su model obuće na koji ćete uvek moći da se oslonite. Bezvremenske cipele su u isto vreme i elegantne i udobne, i možete biti sigurni da će par koji kupite danas biti u trendu i za par godina.

5. Čizme do kolena

I naposletku, nešto bez čega je nemoguće zamisliti hladniju sezonu - čizme do kolena. Međutim, stilisti savetuju da obavezno birate klasične modele, jer će izgledati podjednako dobro i uz suknje i uz skinny farmerice, ali i uz šire modele, kao i suknje i haljine.