Ili je u pitanju savršeno vreme za piknik ili činjenica da je Kate Middleton nosila ovaj pattern u nedavnoj poseti Windsor Family Hub-u, ali činjenica je da je Google pretraga za karirani dezen poslednjih dana u drastičnom porastu.

profimedia-0781767848.jpg
Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Jedan od onih večnih uzoraka na velika vrata vraća se skoro svakog leta kao sinonim za sunce, obalu i lepršavu bezbrižnost. Pored toga, smatra se i modnom uniformom Francuskinja vanvremenskog stila. Ono što nam se posebno dopada jeste što trend prolazi ispod radara, i pojavljuje se vrlo suptilno, u vidu topova, kupaćih kostima, detalja ili aksesoara. Na plaži, sa pletenom torbom u ruci, ili u večernjim outfitima upotpunjenim dubokim pantalonama i vrtoglavim potpeticama... karirano ide uz sve, a to su demonstrirale i modne piste - od Chanela do Coacha.

profimedia-0761096779.jpg
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia Chanel Womenswear Fall Winter 2023-2024

Ipak, dogodio se svojevrsni redizajn sa modernijim zaokretom - ovaj klasičan dezen sada dolazi u različitim bojama i kompozicijama. Svakako, trend se infiltrirao i u kolekcije high-street brendova, te ukoliko želite da ga posedujete, znate na koje adrese treba da pokucate.

Naši modni predlozi? Široke pantalone, jednodelni kupaći i sako koji ćete prebaciti preko ramena za morske večeri. I naravno - ako već nas pitate - u fashion kombinaciji crno-bele.

U nastavku otkrijte kako da karirani dezen nosite poput Francuskinja: