Nekada su patike i poslovna odeća bili nespojivi, ali su se pravila promenila. Zato nemojte oklevati pri kombinovanju elegantnog sa praktičnim, i istaknite svoju kreativnost kroz smele poslovne kombinacije.

Patike u poslovnom outfitu pružaju udobnost, podstiču kreativno modno izražavanje i pokazuju da je poslovna elegancija lako prilagodljiva individualnim stilovima i interpretacijama.

U nastavku potražite inspiraciju o tome kako uklopiti patike u smart-casual stil.

Uskladite odelo i sportske patike

Odelo u kombinaciji sa patikama nije namenjeno samo za ležerne prilike, već i za poslovne sastanke. Za moderan stil kombinujte bezvremensko odelo i ženske sportske patike neutralnih boja.

Luksuzni materijali, precizni krojevi i elegantni detalji na odelu u kombinaciji sa sportskim dizajnom patika stvaraju prefinjen izgled pogodan za sastanke, prezentacije i važne poslovne događaje.

Uskladite patike sa tonom vašeg outfita

Usklađivanje tonova patika sa odećom pruža priliku da eksperimentišete sa teksturama i materijalima. Kožne patike u tonu kožnih pantalona ili suknje stvaraju utisak kohezije, dok satenske patike u tonu svilenog odeljenja daju glamurozan izgled večernjim poslovnim događajima.

Takođe možete kombinovati patike sa modnim dodacima i nakitom kako biste upotpunili svoj poslovni outfit. Na primer, metalni detalji na patikama mogu se uskladiti sa torbom, kaišem ili minđušama.

Prigrlite minimalizam u crno-belim tonovima

Ne možete pogrešiti sa minimalističkom crno-belom kombinacijom. Idealna je za poslovne situacije u kojima želite da izgledate prefinjeno bez žrtvovanja udobnosti.

Ako odaberete jednobojne patike od kvalitetnijih materijala poput kože, modna kombinacija će izgledati prefinjenije.

Duga suknja i patike

Midi i maksi suknje su savršen primer raznovrsnih odevnih predmeta koji izgledaju sjajno u svakoj prilici i stoga su savršen izbor za profesionalni look. Visok struk će naglasiti vašu figuru, a patike će pružiti udobnost tokom celog radnog dana.

Ako radite u manje formalnom okruženju, pustite mašti na volju i poigrajte se kombinacijom suknje neutralnih boja i jarkih patika koje će u vaš stil uneti dozu energije i razigranosti.

 Široke pantalone i patike

Da poslovna elegancija ne mora da znači samo uske pantalone i visoke potpetice, pokazuje i aktuelni modni trend kombinovanja patika i širokih pantalona koje prate estetiku Y2K trendova. Iz ovoga je jasno da se slobodnijim, ali ipak stilski ubedljivijim izborom, može postići modna kombinacija koja odgovara poslovnom okruženju.

Za prolećni poslovni izgled kombinujte svetle pantalone sa belim patikama i svetlom bluzom. Da biste poslovni šik podigli na viši nivo, odlučite se za tamne široke pantalone sa suptilnim uzorkom poput pruga ili karo sa kožnim patikama i neutralnom košuljom.