Modne revije za jesen/zimu 2023/2024 bile su nezaboravne. Mugler i Marc Jasobs vratili su se na pistu, koža je postala apsolutni hit, ekscentrični modeli obuće bili su uobičajen prizor, kao i prozirne tkanine koje nisu preterano skrivale golo telo.

Hrabre senke i naglašene frizure savršeno su se slagale uz ekstravagantnu modu, a izbeljenih obrva nikada nije bilo više.

Sve su to povezivale odvažne boje koje već sada obeležavaju zimsku 2023. sezonu. Izdvajamo tri koje će se najviše nositi tokom praznika.

Ljubičasta boja šljive

Morate priznati, niste očekivali ovako atraktivne kapute i bunde u ljubičastoj boji. Često zanemarena, ova tamna nijansa okupirala je modne piste tokom prolećnog Meseca mode i to u obliku kože, krzna, pletiva, baršuna... Kraljevska boja pun je pogodak za ovo zimsko vreme, i pogotovo partije jer daje glamurozni efekat.

Tri boje koje su apsolutni hit za praznike i zimu 2023
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Lanvin

profimedia-0759507790.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Burberry

Vatreno crvena

Crveni tonovi oduvek su zaštitni znak zime i Božića, ali vatreno crvena posebno je postala voljena ove godine. Na modnim se pistama pojavila u obliku kaputa, cipela, čizama, pantalona, haljina, šalova... Listi nema kraja. Stella McCartney predstavila je prekrasna odela, Ferragamo džempere i cipele, Bally bundice, a ako se želite istaći na božićnim zabavama, pa čak i proslavi Nove godine - ova je boja savršena za vas.

Ferragamo
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Ferragamo

Ferragamo
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Ferragamo

Smaragdno zelena

Kraljevska boja koja izgleda elegantno i seksi u isto vreme. Klasična zimska nijansa pojavila se na prolećnom Mesecu mode pod imenima kao što su Dior i Michael Kors, a nosi u sebi posebnu dozu misterije. Zagasita, a opet u isto vreme itekako upečatljiva, smaragdno zelena boja najlepše dolazi u kombinaciji s plišanim materijalom i pletivima.

profimedia-0757860936.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Michael Kors

profimedia-0763452984.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Lanvin

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.