Topliji zimski dani pozivaju na sezonsku modnu promenu - odlažemo kapute i nosimo atraktivne jakne koje smo jedva dočekali ubaciti u dnevne kombinacije.

Nose se različiti modeli s naglaskom na one kraće sečene i bomber modele, posebno one izrađene od bukle i tvid tkanina. Da li znate da je slavna Coco Chanel zaslužna za obožavanje kultnog bukle sakoa i to još davnih 50-ih? Inspirisan krojenjem muške odeće, sadržao je prepoznatljivi kontrastni porub, kockasti kroj i dugmad s logotipom, a do danas je ostao stalni favorit u ovoj modnoj kući.

Bukle je opet u trendu, a kraće sečene jakne bomber stila izrađene od ovog materijala, svojom teksturom, estetikom i bojama osvežavaju razne modne kombinacije. Odlično se nose uz pantalone širokih nogavica, farmerke, ali i maksi suknje.

Uz odlične high end modele našu je pažnju privukla jakna iz Zare koja je na TikToku dobila oznaku viralne, jer je prošle jeseni u kratko vreme nestala s polica. Opet je dostupna (požurite!), a oduševljava bukle teksturom, bojama, jer dolazi u sivoj, teget i crnoj boji, te detaljima kao što su našiveni džepovi, patentni zatvarač i kragna.

Atraktivna je i u kombinaciji sa slip haljinom ili suknjom i visokim čizmama, a trendseterke otkrivaju kako je nositi i u mini kombinacijama koje su prožete preppy stilom.

U nastavku pogledajte dostupne modele!

3046273802_1_1_1.jpg
Zara 

3046027401_6_1_1.jpg
Zara 

3046273712_2_1_1.jpg
Zara 

 Izvor: https://storybook.hr/