Obožavamo helanke, ali, kao i sa svakim basic komadom, postoji opcija da ih nosite na pravi način, ali i da izgledate kao Lindsay Lohan 2008. godine (izvinjavamo se, LiLo). Zato vam donosimo 7 modnih saveta i trikova o tome kako nositi ovaj komad, a da izgledate kul, u trendu i superstilizovano.

Pravilo #1: Ne nosite ih u specijalnim prilikama.

Nekada davno, helanke su bile namenjene samo za vežbanje. Danas su znatno svestranije i nose se u raznim prilikama, ali imajte granicu - izbegavajte ih u specijalnim prilikama poput venčanja i događaja, osim ako ih ne koristite u svrhu najlonki i čarapa preko kojih idu suknja ili haljina.

Pravilo #2: Mešajte stilove.

Spajajte ih sa statement, elegantnim komadima kao što je oversize bela košulja, sako i čizme do kolena, i imaćete outfit u kome ležerno možete da idete na posao.

Pravilo #3: Aksesoari, aksesoari, aksesoari.

Možemo reći da su helanke same po sebi veoma moderne, međutim, uz neke aksesoare, vaš outfit biće podignut na viši nivo. Bilo da odaberete trendy kapu, sunčane naočare ili zlatan nakit - izgledaćete znatno stilizovanije. 

Pravilo #4: Dužina je bitna.

Helanke bi trebalo da dosežu malo iznad članka. Ukoliko su kratke, učiniće da noge izgledaju kraće.

Pravilo #5: Nosite smele printove oprezno.

Nekoliko reči o šarenim helankama: Koliko god da zvuče zabavno, retki su dezeni koji mogu da izgledaju fashion i skupo. Ako baš želite da se upustite u ovu rizičnu igru, oslonite se na neutralne boje i suptilne geometrijske oblike (tufne su nam najprihvatljivije).  

Pravilo #6: Perite svoje helanke nakon svakog nošenja

Helanke su delimično ili potpuno izrađene od sintetike i koža ne diše u njima, te je obavezno pranje nakon svakog nošenja. Izbegavajte pranje u toploj vodi, ali i tople uređaje poput sušilice i pegle jer toplota razgrađuje njihovu elastičnost.

Pravilo #7: Razmislite o obući.

Helanke i patike? Predvidivo. Za cool i stylish izgled opredelite se za mokasine ili čarape i sandale.

 Izvor: ELLE/T.Đ.