Koliko god voleli farmerke i koliko god klasičnih (i ne tako jednostavnih) modela posedovali, u vrelim danima, one padaju u zaborav, prepuštajući mesto laganijim komadima. Haljine, bermude i suknje stižu u pomoć kao prvi fashion saveznici. Takođe,  poslednjih sezona, određeni modeli pantalona su se pokazali kao nezamenljiv deo letnje garderobe, nudeći stil i udobnost bez kompromisa. Pantalone su evoluirale daleko od teških, zimskih materijala i sada dolaze u različitim letnjim verzijama koje omogućavaju koži da diše i pružaju lakoću pokreta.

Bilo da se radi o lepršavim pantalonama, trendi grafičkim modelima ili ekcentričnim varijantama - ova sezona donosi pet ključnih trendova pantalona koje će dominirati ulicama. Ovog leta, odricanje od pantalona nije opcija – vreme je da zablistate u najsmelijim i najudobnijim modelima do sada. U nastavku otkrijte pet statement modela pantalona za koje morate znati!

Grafički printovi

Kada pomislimo na statement pantalone, naš um se mislima seli u arhive Jean Paul Gaultiera. Smeli grafički print koji je asimetričan i privlači pažnju je nešto što bi Gaultier odobrio. Ne brinite ako ne možete doći do njegovih originalnih dizajna - u moru brendova lako ćete pronaći i neke druge, podjednako atraktivne opcije.

Crveni denim

Crvena boja je već više od pola godine popularna u svakoj kategoriji: bilo da su to obuća, torbe ili pletenine. Nije iznenađujuće da je sledeći bio denim. Uočili smo nekoliko pari crvenih farmerki kako postaju viralne na društvenim mrežama, i postalo nam je jasno da je ovakav model prečica do chic letnjeg izgleda. 

HTvDcUDLUT9zJFy3cSKWNG-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @annelauremais) 

Pidžama pantalone

Hrabro nošenje pidžama-pantalona van kuće za nas je nešto poput mini modne izjave. Smelo je i može biti teško za stilizovanje, ali sa pravim garderoberom, ovakav outfit možete lako ostvariti. Za početak, pođite od para šarenih patika i klasične bele košulje - ostatak kombinacije će se već sam posložiti. 

qQE8jNErkWyqwqDjDhRpNG-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @devapollon) 

Jarka koža

U poslednjoj deceniji, kožne pantalone postale su jedan od ultimativnih osnovnih komada garderobe. Istinski su služile svojoj svrsi kao idealna zamena za farmerke kada želite da dodate malo više snage svom stylingu. Ako vam je dosadilo da ih nosite u crnoj boji, definitivno razmislite o eksperimentisanju sa drugim bojama, pogotovo u letnjem periodu.

sndJYwnqDVT8HzcM5VXSNG-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @anaasaber) 

Crochet

Heklane tkanine uvek se vraćaju tokom letnjih meseci, ali nikada ranije nismo videli toliko modela crochet pantalona u prodavnicama. Ako postoji matching gornji deo, to je jednostavna opcija za stilizovanje. U suprotnom, odlično će se uklopiti uz ležerne lanene košulje, majice i bandeau topove.

 Izvor: ELLE/N.K.