Nemojte se zavaravati – davanje prioriteta udobnosti više ne znači da morate odustati od modernih ravnih cipela i otići u sekciju ortopedske obuće. Svakodnevne potrebe obično zahtevaju i udobnost i moderan izgled. Bez obzira da li idemo na posao ili uživamo u šetnji tokom vikenda, potreban nam je stylish par ravne obuće na koji možemo da se oslonimo. Posebno leti, ovo postaje još važnije, jer topli dani zahtevaju papuče i sandale koje daju prozračnost, a istovremeno izgledaju trendi. Bez obzira na to kakve ravne cipele tražite ovog leta, postoji mnogo stilskih i udobnih opcija koje možete razmotriti. Mi smo izdvojili pet modela koje će se najlakše uklopiti sa svakim outfitom i podići ga za jedan stepenik ovog leta!

Ergonomske papuče

Zahvaljujući modnim saradnjama sa brendovima kao što su Proenza Schouler i Rick Owens, "ružne" papuče su postale neophodan komad za sve ljubitelje mode, ali i one koji cene komfor uz cool izgled. Posebno dobro se uklapaju uz lepršave, lanene komade.

Kožne japanke

Japanke su vodeće papuče ove sezone, posebno one sa debelim đonovima. Mnogi brendovi možda slede trend, ali FitFlop je pravi začetnik – i pravi najudobnije verzije. High street brendovi ispratili su ovu tendenciju, te u letnjim kolekcijama možete pronaći crne, braon i bež modele koji se najjednostavnije uklapaju sa vašim postojećim odevnim kombinacijama.


Sa ukrštenim kaiševima

Ovaj vanvremenski model deo je footwear ponude već godinama unazad. Lagane su, bezvremenske i izuzetno udobne.

Sa širokom trakom

Lagani, minimalistički stilovi uvek su dobrodošli u svačijem capsularnom garderoberu. Takav je slučaj i sa obućom, gde se često oslanjamo na jednostavne modele poput klasičnih ravnih papuča sa širokom trakom, koje se lako uklapaju i sa haljinama i suknjama, ali i bermudama i pantalonama.

Gumene japanke

Influenserke se i dalje ne odriču jednostavnih modela gumenih japanki (crne su im favorit!) ističući ih kao IT komad koji je odavno prevazišao okvire beachweara. One mogu biti savršeni pratilac i dnevnim stylinzima, ukoliko ste dovoljno vešti pri kombinovanju. Bilo kako bilo, ovo je nosivi komad koji jednostavno morate imate u vašem cipelaru. 

Izvor: ELLE/N.K.