U ovom trenutku biste pomislili da postoji veoma malo trendova koji bi nas mogli šokirati, ali očigledno, svet mode uvek ima nekoliko iznenađenja u rukavu. Naime, najnovija tema razgovora među našim modnim timom usmerena je ka određenom stilu obuće za letnji period koji je, pa, neočekivan, u najmanju ruku. Da, žele sandale su trend u usponu koji izaziva polemiku u grupnim četovima modnih entuzijasta. Iako žele cipele nisu ništa novo (ako ste odrastali u devedesetim, setićete se onih plastičnih modela sa kaiševima oko zgloba koje smo svi tada nosili na plažu), ovo leto ih vraća u novom obliku koji deluje modernije i, usuđujemo se reći, krajnje kul.

The Row je bio taj koji je prvi pedstavio novu verziju žele sandala na pisti proleće/leto 2024. Modeli su odgovarali uobičajenom minimalističkom stilu brenda, osim nekoliko komada koji su izgledali kao da su izrađeni od mrežice slične ribarskoj. 

Screenshot 2024-06-11 142652.jpg
(Image credit: @thecoveted__) 

Brend čije su osnivačice modne ikone Mary Kate i Ashley Olsen je možda započeo povratak vodootpornih sandala, ali ostatak modnog sveta se složio. Žele sandale u svim svojim oblicima infiltriraju naše društvene mreže, a jedan od najboljih stilskih spojeva čine u kombinaciji sa prozračnim maxi haljinama i dugačkim, lepršavim slojevima. U nastavku pogledajte kako ih nose stylish devojke sa Instagrama!

KKLyPe675yHR7CG8iGupEL-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @shylaablair) 
cJhu3JkpKpNTbhPPYFhGrV-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @maru0617cokai) 

kW2RkW34hnwVgfiVNaicmH-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @lalalalisa_m) 

Qpf2qE7j7Xfy8cfBNVskAE-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @sasha.mei) 

zzqmWno65xXiBc8rWVXHqe-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @courtneygrow) 

 Izvor: ELLE/N.K.