Francuskinje, Skandinavke, Britanke. Ovako nekako bi izgledao vrh naše liste najbolje obučenih žena u Evropi. Posmatrajući Instagram profile nekih od naših omiljenih influenserki koje žive upravo u Londonu, primetili smo da se ove letnje sezone to najpre odražava na njihovom izboru obuće. Naravno, one vole klasične stilove, ali u njihovim cipelarima češće nego kod većine Francuskinja postoji prostor za neke neočekivane dodatke. Nastavite da čitate kako biste videli trendove obuće u Londonu za ovu sezonu.

Japanke sa debljim đonom

Sa prvim dužim sunčanim danima, jedan od stilova obuće koje ćete sigurno videti na ulicama Londona su japanke. Umesto tankih, flip-flop silueta koje se nose na odmoru, Londonke biraju parove sa debljim, strukturiranim đonom, koje su znatno modernije i prigodnije za gradski asfalt.

GTWYPff6jd9gjYZvY3NCrA-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @monikh) 

Slingback cipele

Kao i ostatak modne industrije, Londonke su usvojile nešto elegantnije trendove koji su se pojavili ove godine. Ovo se ogleda u velikoj meri i u kategoriji obuće, gde sve više ljudi bira sofisticirane cipele sa kaišićem na peti koje obožavaju stylish devojke širom planete.

7aSHxpFf6FxBDuMr2LFqpA-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @emswells) 

Baletanke

Ako želimo da ispunimo propisanih 10.000 koraka posedovanje udobnih ravnih cipela je must. Umesto mokasina, koje se bolje uklapaju u prolećne kombinacije, stanovnice Londona i dalje nose baletanke, koje su dominirale većim delom 2024. Zašto ne biste probali mekše materijale dok vreme to dozvoljava, poput antilopa i mrežastih tkanina?

mJVTswFk2VZW3iKuWHA296-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @symphonyofsilk) 

Šarene patike

Dok će crne i bele patike uvek biti prisutne u gradu, svetle boje uvek dolaze do izražaja u letnjim mesecima. Trenutno, viđamo mnogo zelenih i plavih patika, uz blagi nagoveštaj nadolazećeg trenda Nike Cortez patika koje će (možda) zameniti voljene Sambice.

WNVNfcKaxr6MPkAGL9BRrA-768-80.jpg.jpg
Image credit: @francescasaffari 

Kožne papuče

Londonski modni svet ima razvijeno oko za klasične komade kao i za trendovske stvari—kako kombinuju to dvoje je jedna od najboljih stvari u eklektičnoj ponudi stila Britanki. Dakle, ako tražite primer otvorene obuće koja je bezvremenska i neverovatno svestrana, ne tražite dalje od kožnih papuča. Sa debelim ili pletenim kaišem preko prstiju, posebno dobro se kombinuju sa haljinama, suknjama ili cropovanim pantalonama.

scXwzLaUAQ3ihkVHvqTgpA-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @styleidealist) 

Mules

Još jedna zajednička nit koja se provlači kroz letnje trendove cipela u Londonu ove godine je nostalgija - toliko je modela na ovoj listi koji vuku korene iz devedesetih. Evo još jednog za vas - mule cipele sa niskom potpeticom. Niska potpetica je imperativ, posebno kada uzmete u obzir neravne gradske pločnike te kaldrmisane ulice.

GUt3P4nejHeYqrGYkSSPoA-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @daniellejinadu) 

Klompe sa drvenim đonom

Britanke su dugo bile posvećene Birkenstock Boston klompama—ravnim antilop cipelama sa zatvorenim prstima, i dok se ovaj stil nastavlja, pravim modnim entuzijastama one često mogu delovati pomalo van sezone. Stilovi sa drvenim đonovima, međutim, deluju izrazito prikladno za toplije vreme.

XxHyT6dyzDiYJDUfJsbVoA-768-80.jpg.jpg
(Image credit: @lucywilliams02)